Search Menu
Home Novosti Menu
Recenzije

Recenzija: Topper - The Age Of Flying Pigs

Suvremena elektronička produkcija organskih zvukova iz svemira

  • Iveta Ermakora
  • 24 May 2019
Recenzija: Topper - The Age Of Flying Pigs

Ovaj je svemirski zvuk stigao s premjernog izdanja #SIC024 labela Sleep is commercial iz Berlina. Pravi dojam ćete dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, a snippet možete pustiti na PLAY ►

TOPPER - THE AGE OF FLYING PIGS

2019. je godina svinje, a svinja je dvanaesta životinja zodijaka. Prema jednom mitu, Car žada je rekao da će se redoslijed određivati po redu stizanja na njegov party. Svinja je kasnila jer je zaspala.

Da li svinje i lete? Saznat ćemo u novoj traci gospodina Topper-a koji je dio Sleep is commercial kolektiva.

Topperova produkcija je izvan ovog vremena. Eksperimentalni i trippy minimal tonovi su čisti i protočni, pružaju jaki osjetilni intro doživljaj. Brojne intervencije, filtriranje i korištenje efekata donose produkcijski detaljno dizajnirani sound. Slušajući ove osvježavajuće tonove pod dojmom smo stvaranja novih žanrova. Naravno, tu je još i suvremeni pristup audio inženjeringu i masteringu koji je superioran u odnosu na većinu singlova. Čini se da svinja konfuzno i dinamično leti kroz prostor izvan ovog vremena. Topper je je prilično svemirski pseudonim i novo izdanje Sleep is commercial kolektiva dokazuje da je čovjek zaista iz svemira.

TOPPER - EUROCRACK

Na B-strani, Topper donosi još dinamičniji organski sound. Tonovi s laganim flow-om pretakanja jednog u drugi, stvaraju apsolutno prirodni elektronski zvuk kao što kapljice vode tvore slap i prolaze kroz pukotine svemira. Produkcijski suvremeni pristup i kombinacija elemenata deep house i progressive house glazbe je ono što ovu audio poslasticu izdvaja od prosjeka. Čujete li pukotine u svemiru? Nadilazeći pravila glazbenih žanrova Sleep is commercial još jednom dokazuje da su za nekoliko koraka nadišli potencijalnu konkurenciju i stvorili novi umjetnički koncept koji će utjecati na budućnost elektroničke glazbe. Uživamo u psihodeličnim ritmovima nove generacije koja ne spava.

Load the next article
Loading...
Loading...