Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Rejveri na ulicama Gruzije u protestu zbog policijskih racija u klubovima

Događaji koji su se dogodili u subotu ujutro potaknuli su mnoštvo prosvjeda

  • Mixmag Adria
  • 13 May 2018
Rejveri na ulicama Gruzije u protestu zbog policijskih racija u klubovima

Dva najznačajnija prostora u kojima se pušta elektronička glazba u Tbilisiju, Bassiani i Café Gallery posjetila je naoružana policija ovog vikenda.

Policija je napala klubove u subotu ujutro (12. svibnja), reagirajući na niz smrtnih slučajeva vezanih uz droge koji su se dogodili tijekom protekla dva tjedna, prema Resident Advisoru.

Unatoč tome što su se ti slučajevi dogodili izvan klubova, navodi se kako su vlasti povezali tragične smrti i ove prostore.

Kao što je objavljeno u petak, klub Bassiani je objavio izjavu o prijetnjama zatvaranja te izrazio sumnju kako se radi o kampanjama "blaćenja" iz desničarskih skupina.

Prije samih racija, klub je na svojoj Facebook stranici napisao:, “BASSIANI / HOROOM je kolektivni pokret koji stoji na čelu društvenih promjena i glasno govori o nejednakosti u zemlji, visokoj razini nepravde i diskriminacije. Zbog tih deklariranih vrijednosti, klub je usmjeren pravim pokretima koji su zauzvrat pokrenuli diskreditaciju kampanje protiv kluba. "

Klub je od tada objavio još jednu izjavu, raspravljajući o uhićenju "otprilike 60 ljudi", među kojima su bili suosnivači Bassianija Tato Getia i Zviad Gelbakhiani.

Svekupuno je uhićeno osam dilera.

BBC News je snimio tisuće prosvjednika na ulicama Tbilisia ispred gruzijskog parlamenta koji plešu uz radosnu elektroničku glazbu. Prosvjednici traže ostavke gruzijskog premijera Giorgi Kvirikashvili i ministra unutarnjih poslova Giorgi Gakharia.

Gotovo nasilno uhićenje suvlasnika Bassianija, Zviad Gelbakhianija, snimljeno je i objavljeno na društvenim mrežama tijekom racije kao što možete vidjeti u videima u nastavku.

Uhićenje Zviad Gelbakhianija
Load the next article...
Loading...
Loading...