Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Rekordni broj ženskih headlinera na Coachelli ove godine

Obećavajući pomak!

  • Mixmag Adria
  • 6 January 2018
Rekordni broj ženskih headlinera na Coachelli ove godine

Ranije ovog tjedna, Coachella je započela novu godinu izdavanjem svoje dugoočekivane postave za 2018. godinu. Objavili su hedalinere Eminema, The Weeknd i Beyoncé (već ranije objavljene nakon što je otakazala 2017. zbog svoje trudnoće), zajedno s Jamiroquaiom, Davidom Byrne, ODESZA, Jean-Michel Jarre, Chromeo, Chic (s Nilom Rodgersom) i još mnogo drugih.

Unatoč tome što je već unaprijed najavljena nakon što je 2017. godine zbog svoje trudnoće otkazala nastup, službena najava Beyonce na Coachelli ipak je prodrmala fanove. Iako ju je Lady Gaga zamijenila 2017. godine i preuzela titulu prvog ženskog headlinera koji će nastupiti na festivalu od Björk 2007. godine, Beyoncéin nadolazeći show učinit će ju prvom crnom ženom boje koja je ikad bila headliner na ovom festivalu.

Razgovor o ženama i njihovoj ulozi u glazbi i zabavi ostao je tema svima tijekom prošle godine (osobito u plesnoj glazbi), a Coachella line up odražava sporu, ali progresivnu promjenu plime. Kao što kaže Pass The Aux, od 165 umjetnika najavljeno je 55 nastupa ljepšeg spola, što znači da na su line upu obećavajućih 33 posto žena. To je najviša uključenost žena u povijest festivala, a dramski je skok s prošlogodišnjih 25 posto.

Osim toga, žene pronalaze istaknute položaje na line upu, s 21. imenom više pozicioniranim.

Konačno, za DJ-ice, Alison Wonderland i REZZ zgrabile su zajednički naslov najvišeg naplaćenog položaja za ženskog DJ-a koji je ikada tvrdio (obje se nalaze na četvrtoj liniji line upa i nastupaju u petak). Alison Wonderland - zajedno s Anna Lunoeom - prve su samostalne ženske umjetnice koje su nastupile na EDC Las Vegas glavnoj pozornici 2016.

Ponovno pregledajte Coachella 2018 lineup ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...