Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Richie Hawtin o svom live setu: "Morate vidjeti tu ljudsku formu koja se miče i izvija!"

Objasnio koncept CLOSE showa

  • Mixmag Adria
  • 13 October 2017
Richie Hawtin o svom live setu: "Morate vidjeti tu ljudsku formu koja se miče i izvija!"

Richie Hawtin imao je na Coachelli debi svog novog live showa, CLOSE, audiovizulnog iskustva koje pruža jedinstvenu perspektivu njegovog performansa uz korištenje tehnologije video mapiranja. Nakon što je proveo show diljem svijeta kroz 2017, elaborirao je svoj jedinstveni koncept.

Govoreći za Miami New Times prije performansa u III Points, u Miamiju proteklog vikenda, Hawtin je govorio o ključnom potezu koji je dozvolio CLOSE-u da se istakne:

"Vrlo jednostavan čin micanja stola - što je prilično čudno za DJ-a, jer je potpuno otvoren i ogoljen pred publikom - to je vjerojatno najvažnija odluka koju smo donijeli. Bez nje ne bi bilo showa. Esencijalno je vidjeti tu ljudsku formu kako se pomiče i izvija."

Uklanjanje stola ispred artista je najjednostavniji aspekt CLOSE showa, budući su projekcije mapping tehnologije čudesne, no nema sumnje da je to nešto što nije uobičajeno u današnjim dance glazbenim aktovima. Prepoznavanje činjenice da mnogi u publici možda neće shvatiti što on radi dok nastupa, CLOSE nudi jedinstvenu perspektivu Hawtinovih pokreta, što pomaže da ukupno iskustvo bude jače za publiku.

III Points performans proteklog vikenda je Hawtinov posljednji performans trenutno dogovoren za SAD, a sljedeće su Italija, Argentina i Mađarska, pa nije ni iz regije daleko za otići.

Doznajte više o Hawtinovoj viziji ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...