Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Road2Moondance: Sprema se najveći promo party Moondance festivala

...a u goste dolaze Ben Sims i Tyree Cooper

  • Mixmag Adria
  • 9 March 2018
Road2Moondance: Sprema se najveći promo party Moondance festivala

Moondance Festival, jedinstven po mnogočemu među regionalnim festivalima, priprema do sada najveći Road2Moondance promo party. Naime, u zagrebački Boogaloo klub 14. travnja/aprila ovom prilikom dolaze Ben Sims i Tyree Cooper, a line-up ovog događaja će upotpuniti Skeptik, Ivan Komlinović u live varijanti, Cet, Chille jr. te Branko Dalloš i sessiondigger.

Održavajući se bez prekida od 2012. godine u srednjovjekovnoj trogirskoj kuli Kamerlengo, Moondance festival se odmah istaknuo svojom kvalitetom među postojećim regionalnim festivalima u domaćoj produkciji te postao vodeći underground techno festival u Hrvatskoj i regiji.

Balansirajući između Detroita i Berlina, Moondance donosi ono najbolje iz oba svijeta, spajajući originalni techno s novim futurističkim i često eksperimentalnim tendencijama u technu. Beskompromisan line-up, poznati svjetski video umjetnici, edukativni program, egzotična lokacija te prepoznatljivost koju čine svi ti elementi, smjestili su Moondance na visoko mjesto u srcima publike, ali i artista, a Forbes magazin ga je 2016. svrstao među najpoželjnije europske festivale.

Uz već najavljene headlinere ovogodišnjeg izdanja Moondancea, Francesca Tristana, kINK-a i Eduardo De La Calle, te ovako jak promo party, ne sumnjamo da će ovo biti vrlo posebno izdanje ovog underground festivala.

Ben Sims je bio i ostao sinonim za dobar, beskompromisni techno. Kao producent i DJ nikada nije trčao za trendovima, nego je gradio svoj put koji ga je doveo do jedinstvenog stila miksanja na četiri decka. Egzotičnim spojem energičnog groovea, u kombinaciji s virtuoznim miksanjem, Ben stvara fluidni set koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, što je mu priskrbilo svjetsku slavu, nebrojene gigove i mjesto među najvećima.

Tyree Cooper je izniman DJ i producent koji je aktivno sudjelovao u samim korjenima house glazbe. Prvi singl 'I Fear The Night' s pjevačicom Chica objavio je još 1986. što mu je otvorilo vrata mnogih etiketa i klubova te doprinIjelo međunarodnoj karijeri koja uspješno traje do danas.

Danas je Tyreejeva baza Berlin, odakle započinje svoje turneje na klupske i festivalske događaje kao što su Glastonbury Festival UK, Amsterdam Dance Event, Concrete Paris, Mona Club Paris, Half Baked UK, Hospitality San Francisco, Evil Olive Chicago i druge, a redoviti je gost berlinskog Tresora.

Earlybird ulaznice za Road2Moondance event u Boogaloo klubu bit će puštene u prodaju 12. ožujka/marta, a nabaviti ih možete preko Ticketshop.hr

Moondance Festival 2018. održat će se od 9. do 12. kolovoza/augusta, a kako nam je bilo prošle godine, provjerite ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...