Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

S početkom godine u Kaliforniji počela legalna prodaja marihuane u rekreativne svrhe

Šesta država

  • Mixmag Adria
  • 3 January 2018
S početkom godine u Kaliforniji počela legalna prodaja marihuane u rekreativne svrhe

U Kaliforniji je odmah po ulasku u novu, 2018 godinu, na snagu stupila legalizacija prodaje marihuane u rekreativne svrhe.

Ovo je prepoznato kao povijesna promjena, pa su stotine ljudi čekale u redovima ispred licenciranih dućana kako bi kupili marihuanu.

Kalifornija je šesta država koja dozvoljava rekreativnu prodaju i uživanje marihuane, a kao najnapučenija država u SAD-u, na nju se gleda kao na velikog poticatelja korištenja marihuane.

No, trava još uvijek ostaje ilegalna u očima federalne vlasti te je i dalje ilegalno prenositi ju preko državnih granica, nositi je na putovanje zrakoplovom ili je slati poštom. Stariji od 21 godinu od ponedjeljka smiju posjedovati oko 28 grama marihuane, a uzgojiti smiju do šest biljaka kod kuće.

Prognoze su da će kalifornijska industrija marihuane dosegnuti 7 milijardi dolara u idućih nekoliko godina, više od cijelog legalnog tržišta marihuane u SAD-u 2016. godine, prema New Frontier Data.

Ostale američke države koje su legalizirale rekreativnu prodaju marihuane su Colorado, Washington, Oregon, Aljaska i Nevada, a od 1. srpnja/jula listi se pridružuje i Massachusetts te nešto kasnije i Maine.

Load the next article...
Loading...
Loading...