Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Sainsbury's odlučio zaraditi na vinil revoluciji i pokrenuo vlastitu glazbenu etiketu

Dugački pipci kapitalizma

  • Mixmag Adria
  • 5 November 2017
Sainsbury's odlučio zaraditi na vinil revoluciji i pokrenuo vlastitu glazbenu etiketu

Sjećate se kad se vinil revolucija činila tako čistom? Povratak voljenog aspekta naše glazbene scene, novi život s novim generacijama.

Pa, možete slobodno spremiti ružičaste naočale jer je kapitalizam još jednom pustio svoje dugačke pipke, pa imamo vijesti da je britanski lanac supermarketa Sainsbury's upravo lansirao vlastitu glazbenu etiketu, kako bi zaradio na trendu.

Sainsbury je prvo počeo prodavati ploče prošlog ožujka/marta, a u lipnju/junu se proglasio top UK prodavačem te se tako pridružio Tesco lancu supermarketa. Sada je lanac supermarketa pripremio dvije kompilacije koje je izdao u petak, 3. studenog/novembra u suradnji s Universal i Warner Music labelima, preko ne odveć inventivno nazvane vlastite Own Label etikete.

Jedna kompilacija je ‘Coming into Los Angeles - A Taste of West Coast’ te se na njoj nalaze doprinosi artista kao što su Fleetwood Mac i Judee Sill između ostalih, dok je druga nazvana ‘Hi Fidelity - A Taste of Stereo Sound’, na kojoj su trake od Roxy Music, Tangerine Dream i Brian Eno. Uključena je i pjesma 'Tubular Bells', Mike Oldfielda, poznata iz filma Egzorcist, što se savršeno uklapa u jezovit soundtrack ove vijesti.

"Ljubav naših kupaca prema pločama ne pokazuje smanjivanja, pa im uz klasične albume želimo ponuditi nešto što neće pronaći nigdje drugdje. Naš ekskluzivni Own Label Records s pažnjom je pristupio radoznalim, kulturnim ukusima naših kupaca, pa smo zato uvjereni kako će im se svidjeti zvuk naših novih izdanja i naše rastuće ponude ploča.", rekao je glasnogovornik Sainsbury'sa o lansiranju labela.

Još malo, pa nestalo.

[Via: City A.M.]

Load the next article...
Loading...
Loading...