Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Saša Antić iz TBF-a na sudu kao svjedok

Zbog pjesme 'Mater'

  • Mixmag Adria
  • 16 March 2018
Saša Antić iz TBF-a na sudu kao svjedok

Saša Antić je u svojoj kolumni pod nazivom 'Moja mater te traži na sudu' na sajtu autori.hr opisao nesvakidašnju zgodu zbog njegove pjesme 'Mater'.

U opširnom tekstu stoji:

"Dobio sam poziv od Općinskog suda u Virovitici da se pojavim kao svjedok na raspravi u jednom kaznenom predmetu. Naime, kako sam doznao, okrivljenik je mladić koji je poslao policajcu sms poruku u kojoj je, između ostalog, pisalo i: „Naša mater te traži“.

Nastavio je dalje sa zahvalom na prilici da objasni neki od svojih tekstova, koji nisu jednom bili pogrešno protumačeni:

"Moguće ste prepoznali, radi se o parafraziranju stiha iz refrena pjesme „Mater“ čijih sam stihova autor i sud opravdano smatra kako sam najkompetentnija osoba za tumačenje sadržaja pjesme ne bi li se utvrdilo ima li u njoj i u kolikoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje. Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći!"

Saša se nada da će sve proći o redu, jer kako kaže, "Radi se o sudbini jednog ljudskog bića koje bi moglo biti optuženo za prijetnju stihovima pjesme koja nema veze sa stvarnosti. Ona je igrokaz, fikcija i groteskno pretjerivanje koje se artificiranom agresijom ruga nasilniku."

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.


Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Load the next article...
Loading...
Loading...