Search Menu
Home Novosti Menu
Foto Report

Sisak obogaćen sa sedam novih murala

Re:Think

  • Mixmag Adria
  • 13 August 2017

U Sisku se ovoga ljeta događaju zanimljive stvari, a grad je odnedavno bogatiji i za nekoliko velikih murala. To je trag koji je za sobom ostavilo nekoliko stranih i hrvatskih umjetnika, okupljenih na festivalu ulične umjetnosti Re:Think Sisak. Ove godine održalo se drugo izdanje festivala čiji je cilj oživiti grad putem urbanih intervencija u prostoru. Time se Sisak ucrtao na mapu važnih street art destinacija.

Autori novih murala koji odsada krase sisačke zidove su: Farid Rueda (Meksiko), Nicolas Alfalfa i Colectivo Licuado (Urugvaj), OKO (HR), Šumski (HR), Chez186 (HR), i Neman/Atek/Mowe, a gost festivala bio je i umjetnik s njemačkim prebivalištem Robin Abramović koji je obnovio svoj uništeni mural prošlogodišnjeg izdanja festivala.

Festival se održavao od 26. lipnja do 2. srpnja, a za njegovu organizaciju zaslužan je tim koji tvore Alma Trauber, Dahna Prskalo Peco i Dean Zlovolić.

Organizatori ističu važnu poruku koja se krije iza festivala, a to je nužnost rada na slici Siska koja se stvara u medijima: „Festival ulične umjetnosti Re:Think nastao je iz potrebe za dovođenjem umjetnosti tamo gdje je nema – na ulice. Vizija nam je bila omogućiti svim građanima Siska da svakodnevno žive uz umjetnost i da iz te umjetnosti stvore nove točke susreta, kao i da osvijeste u sebi ideju javnog prostora grada. Jedan od glavnih pokretača bila je i loša slika Siska koja je već godinama plasirana u medijima, odnosno pokušaj promjene percepcije Siska u očima drugih."

Galeriju slika murala pogledajte iznad, a više o festivalu i umjetnicima pogledajte ovdje.


Izvor: Ziher.hr

Load the next article
Loading...
Loading...