Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Slavnom izbacivaču Berghaina odbijen ulaz u klub

Sve se vraća...

  • Mixmag Adria
  • 13 November 2018
Slavnom izbacivaču Berghaina odbijen ulaz u klub

Sven Marquardt slovi za najstrožeg izbacivača na svijetu.

Berghainška ikona sada je i sama doživjela kako je to kada te netko na ulazu u klub ne propusti da uđeš. U Sydneyu ga zbog njegovih martijalnih (ratobornih) tetovaža na licu nisu pustili unutra. "Kasnije sam pričao s vlasnikom i ispričao mi je da je bio u Berlinu te da nije bio pušten u Berghain“, otkrio je Marquardt prilikom razgovora s umjetnikom Sebastianom Preussom u galeriji Deschler.

Prilikom toga je nagrađivani fotograf, uz stav (sunčane naočale i lagano šaputanje) jednog Karla Lagerfelda razgovarao o svojoj aktualnoj izložbi i najnovijem projektu koji ga je i doveo u Australiju.

U ulici Auguststrasse, Marquardt pod naslovom "Pack" po prvi put pokazuje svoju seriju glazbenih portreta iz internacionalne elektroničke scene. Većina morbidnih crno-bijelih fotorgrafija nalaze se na stražnjem dijelu Berghaina. Tijekom snimanja, domaćin Pankower je uvijek u potrazi za tim "čarobnim trenutkom".

Kako bi ga i pronašao, svoju postavu pedatno prirema. "Mjesto, vrijeme, uvjeti sve mora biti usklađeno i trebam apsolutnu tišinu", obajšnjava umjetnik. "Ukoliko mi se moj model tada sto postotono prepusti, to može dobro funkcionirati. Na pretencionzno ponašanje modela, se i sam po naravi pretenciozni fotograf, rijetko prilagođava. "Pristojan sam, ali kada se netko počne žaliti da je voda u koju bi trebao ući prehladna, necu otići po uređaj za grijanje vode."

U hladnu vodu je sada i sam Marquardt upao i to po prvi put. Nakon trideset godina fotografiranja u svom rodnom gradu Berlinu, odvažio se na put sa svojom analognim Nikon FM2. Šest tjedana je po pozivu Goethe-Instituta forografirao po plažama Sydneya. "Prvo sam mislio, ma nema od toga ništa, jer je bilo presunčano", prepričava nam.

Marquardt svoje slike većinom priređuje/scenira u polumraku bez blica. Trotjedna faza kiše mu je zatim priskočila u pomoć. Berlinac je na plaži fotografirao mlade surfere Sydneya prilikom njihovog izmorenog i pothlađenog izlaženja iz vode. I sam je kako kaže između ostalog izbjegavao australsko more.

"Preopasno", rekao je čovjek pred kojim se strepe i poznate ličnosti kada stoje pred vratima Bergheina...

Izvor: Bild

Load the next article
Loading...
Loading...