Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Slijepi aktivist tuži Ultra festival zbog kršenja zakona o hendikepiranim osobama

Ovo nije prvi put

  • Mixmag Adria
  • 7 November 2017
Slijepi aktivist tuži Ultra festival zbog kršenja zakona o hendikepiranim osobama

Paraolimipijac i aktivist za slijepe, Juan Carlos Gil tuži Ultra Music Festival za kršenje članka 3. 'Americans with Disabilities' zakona (ADA), tvrdeći kako web stranica i live eventi nisu dostupni slijepim i slabovidnim osobama.

Ranije ove godine, Gil i njegov odvjetnik Scott R. Dinn na sud su odveli i Winn Dixie Supermarkets jer su imali web stranicu koja nije kompatibilna s trenutnom tehnologijom čitanja s ekrana, što je bio slučaj koji je završio presudom koja glasi "imati nepristupačnu web stranicu je kršenje zakona, prema članku 3 ADA zakona".

Između tužbe zaštitara od $10 millijuna, kojeg su 2014. pregazili posjetitelji i nedavnog slučaja kada je Ultra Music završila na sudu s Ultra Europe, odnosno hrvatskim promotorom festivala, festivalu sudovi nisu strani. Unatoč činjenici da je iz svih slučajeva Ultra izašla relativno neokrznuta, Gil i Dinn su uvjereni kako će pobijediti na sudu i potaknuti toliko potreban razgovor o tome.

U ovoj novoj tužbi protiv Ultre, Dinn uvjerava kako je zakon pekršen "isto kao i zakon o građanskim pravima" i vjeruje kako će cijeli slučaj rezultirati "boljim Ultra iskustvom i , očito boljim Miamijem". Iz Ultre još uvijek nema komentara.

Load the next article...
Loading...
Loading...