Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Solomun se ispričao radi puštanja pjesme s islamskim pozivom na molitvu

Pogreška se dogodila na njegovom setu na Kappa Futur Festivalu ovoga vikenda

  • Mixmag Adria
  • 10 July 2018
Solomun se ispričao radi puštanja pjesme s islamskim pozivom na molitvu

Tijekom vikenda, neki od najboljih talenata nastupili su na Kappa Futur Festivalu u Turinu u Italiji. Nakon vikenda, Solomun, jedan od top headlinera festivala, je izdao ispriku radi pogreške koju je učinio s pjesmom tijekom svoga seta.

Prema objavi koju je stavio na Facebooku, Solomun je primio demo kratko prije seta koji je sadržavao sempl islamskog poziva na molitvu. Bez prepoznavanja ili shvaćanja sempla, Solomun je odlučio da će ju pustiti unutar svoga seta iako je osjetio da je "nešto bilo 'off'" prije nego je pjesmu premiksao odmah tijekom prvog brejka. Kasnije je shvatio da je svirao pjesmu s vokalnim semplom poziva na molitvu.

"Prvo i osnovno želio bih se ispričati svim Muslimanima diljem svijeta radi sviranja pjesme na subotnjem Kappa Futur Festivalu, koja je sadržavala vokalni sempl iz islamskog poziva na molitvu. Veliko hvala onima koji su mi ukazali na to da sam nesvjesno napravio toliko veliku pogrešku," napisao je. "Sada kada sam svjestan udarca koji sam zadao, želim zatražiti oprost: Sa svim svojim srcem želio bih se ispričati jer sam povrijedio religijske emocije. S obzirom da sam i sam vrlo religiozna osoba, to mi zaista nije bila namjera. Duboko sam posramljen jer se ovo dogodilo."

Od onda se javio producentu koji mu je poslao demo moleći ga da ne izda niti da pušta pjesmu te je poduzeo korake kako bi pjesmu maknuo iz snimaka njegovog seta tamo gdje je to moguće.

Prošle godine, Tuniski klub je bio prisiljen zatvoriti svoja vrata nakon što je britanski umjetnik Dax J svirao sličnu pjesmu sa semplom iz islamskog poziva na molitvu.

Load the next article...
Loading...
Loading...