Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

SoundCloud pokreće digitalnu distribuciju

SoundCloud Premier vaše će trake plasirati na sve velike streaming platforme

  • Mixmag Adria
  • 20 February 2019
SoundCloud pokreće digitalnu distribuciju

SoundCloud poduzima korake kako bi osnažio svoje korisnike i pomogao im u ostvarivanju honorara za njihovu glazbu uz SoundCloud Premier - uslugu digitalne distribucije koja uploada izvornu glazbu korisnika postavljenu na SoundCloud na druge platforme za streaming, kao što su Spotify, YouTube Music, Apple Music, Amazon Music, Instagram i druge kako bi producenti bili plaćeni za svoje streamove.

Dok većina digitalnih distribucijskih usluga uzima svoj postotak, SoundCloud je obećao da će njegovi korisnici zadržati 100 posto svojih prava na distribuciju i 100 posto svojih prava bez dodatnih troškova. Isplatu sa svih ovih različitih platforma korisnici će primiti direktno od SoundClouda.

Da biste iskoristili prednosti ove najnovije ponude, SoundCloud prvo mora odrediti koji od njegovih korisnika su "kvalificirani kreatori" - što uvjetuje da su stariji od 18 godina, imaju najmanje 1.000 playeva pjesama, bez takozvanih "Copyright strikeova" te da imaju originalnu glazbu koja ne krši ničija prava il i ne koristi neovlaštene semplove.

Usluga, koja je trenutno u beta fazi, bit će dostupna za korisnike SoundCloud Pro i SoundCloud Pro Unlimited. Pretplate za Pro i Pro Unlimited trenutno su šest i 12 dolara mjesečno. Oni koji imaju profil koji je platforma prepoznala kao "kreatore koji ispunjavaju uvjete" primit će e-mail o usluzi u sljedećih nekoliko tjedana.

Još u listopadu 2018. Soundcloud je objavio da će svi SoundCloud Go pretplatnici uskoro moći izravno prenijeti katalog SoundClouda u različite vrste DJ softvera.

Saznajte više o distribucji SoundCloud Premier distribuciji ovdje

Loading...
Loading...