Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

SoundCloud povećao prihode na 100 milijuna dolara nakon par klimavih godina

...pod novim direktorom

  • Mixmag Adria
  • 30 January 2019
SoundCloud povećao prihode na 100 milijuna dolara nakon par klimavih godina

Platforma koja je pokrenula karijere umjetnika u različitim žanrovima, berlinska streaming usluga SoundCloud, imala je grub početak 2017., otpuštajući veliki dio svog osoblja i suočavajući se s ozbiljnom financijskom nestabilnošću.

Međutim, nakon remonta u 2017. godini, tvrtka je povećala prihode za više od 80 posto, na oko 102 milijuna dolara, i od tada gledaju isključivo u budućnost. Prema Music Business Worldwide, SoundCloud je okrenuo svoju financijsku situaciju u 2017. godini tako što je privukao više prihoda od pretplata (što je za 89 posto više) i oglašavanja (za 53 posto), dok je godišnji operativni gubitak snizio na 27 milijuna dolara.

S potpunom reorganizacijom koja dolazi od novoimenovanog izvršnog direktora, bivšeg izvršnog direktora Vimea Kerrya Trainora, čini se da tvrtka dobro iskorištava svoja financijska sredstva vrijedna 170 milijuna dolara, dok se ponovno pregovara o ugovorima, oslobađajući se dugova i smanjujući troškove.

Iako informacije trenutno nisu dostupne, SoundCloud tvrdi da je nastavio svoj rast tijekom 2018. godine, nadmašivši svoj prvobitni plan. U streaming okruženju koje se brzo mijenja, SoundCloud nastoji usredotočiti se na to da bude alat za umjetnike i istovremeno poboljšava njihovo iskustvo slušanja.

Izvor: Dancing Astronaut

Loading...
Loading...