Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Spotify najavio prvi dan javnog trgovanja

Datum u aprilu

  • Mixmag Adria
  • 16 March 2018
Spotify najavio prvi dan javnog trgovanja

Spotify dionice biti će dostupne javnosti 3. aprila.

Kao što smo već pisali, najpopularniji streaming div postaje javan, predavši zahtjev za direktno uvrštavanje na njujoršku burzu, što je neobično u odnosu na tradicionalni IPO model skupljanja sredstava od investicijskih banaka.

Jučer je na Investor Day CEO Daniel Ek pričao pred publikom uživo i na streamu o toj odluci: "Mislim da tradicionalni model javne tvrtke nije dobar primjer za nas", rekao je. U videu objavljen na web stranici investitora tvrtke je pak rečeno da će izravno uvrštavanje dati "jednak pristup svim kupcima i prodavačima" i potaknuti "radikalnu transparentnost" kada tvrtka postane javna.

Spotifyov prihod 2017. iznosio je 5,05 milijardi dolara, što je 39 posto više nego prethodne godine. Međutim, tvrtka još uvijek nije predala godišnju dobit. Prošle godine izgubili su više od 1,5 milijardi dolara, više nego dvije godine prije toga. Trenutna vrijednost Spotifya je oko 19 milijardi dolara, smatrajući da će metoda izravnog uvrštavanja vjerojatno stvoriti promjenjivu trgovinu kako dionice tvrtke stižu na tržište.

Load the next article...
Loading...
Loading...