Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Spoznaja Vol. 4

Nova epizoda Spoznaje je tu

  • Mixmag Adria
  • 6 February 2017
Spoznaja Vol. 4

Zagriženi ljubitelj underground kulture, punker s klasičnim obrazovanjem u glazbi, DJ i producent koji je odabrao techno kao platformu za izražavanje, samo što on to ne radi 'po istoj špranci'. Miloš Martinov aka Lag nije imao uobičajen glazbeni put, što se može primijetiti i u njegovom zvuku. Jedan je od predstavnika novog vala techno umjetnika te je zadržao prethodne utjecaje u svom zvuku, a glavnim alatima učinio sirovost, kompleksan ritam te upečatljiv stav.

Od nastupa na EXIT festivalu, do onog u berlinskom Tresoru te kroz organizaciju brojnih partyja i radionica pod okriljem vlastite organizacija 29524, stvara promjenu koja rezultira funkcionalnim DJ setovima. Nakon nekoliko pojavljivanja na raznim izdanjima, prije svega na domaćem labelu Teskoba, njegov remiks Grvoskopine numere ‘Atopic’ pojavljuje se na vinilu u okviru labela Sect Records. Logičan nastavak je njegov prvi EP pod imenom ‘Stutter’ koji izlazi na Singularity Recordingsu, labelu poznatom po beskompromisnosti, a njegovim najnovijim izdanjima pod nazivima ‘Misfit EP’ i ‘Fiend EP’, izdanom na vinilu u okviru MORD Recordingsa, naglašava kvalitetu i unikatnost njegovog već prepoznatljivog pečata.

Lag nam je rekao nekoliko riječi o trećoj epizodi Spoznaje, ekskluzivno za Mixmag.

Spoznaja Vol. 4

“Pozdrav ljudi i dobrodošli u novu epizodu ‘Spoznaje’ u okviru magazina Mixmag Adria.

Da li je zbog toga što je hladno pa smo zatvoreni po stanovima nedeljama, ili je neki Saturn u Veneri u pitanju – ovog puta muzika je posebno tvrda i mračna. Pored par izuzetaka, poput Steve Stollove i Tunnelove numere koje su melodične i relativno lepršave, sva muzika je u „dođi vamo“ raspoloženju i već oprobano radi u klubu. Bilo da su izlomljeni ritmovi Tzu Singa, Ayarcane i Unknown Archetype-a, ili su zakucavački, hipnotički radovi Endleca, Marka Luk-a, Pyramidal Decodea i drugih – reakcija su leteće pesnice i vrištanje (ne tuča, nego žurka majku mu).

Elem, pojačajte i - Bang to the Beat of the Drum!"

Lag

Load the next article
Loading...
Loading...