Search Show Menu
Home Latest News Menu
In Session

Stiglo je zimsko izdanje Qartal podcasta, Alena Milivojevića

Majstor isporučuje zimsko izdanje

  • Mixmag Adria
  • 6 March 2018
Stiglo je zimsko izdanje Qartal podcasta, Alena Milivojevića

Ideja za Qartal podcast Alena Milivojevića došla je prirodno. Jednostavno smo ga htjeli slušati češće, a mislimo da u tome svakako nismo usamljeni. Qartal podcast izlazi jednom po godišnjem dobu, pa ste imali priliku čuti jesensku varijantu, a sada je vrijeme, da pred kraj zime u drugoj epizodi Qartal serije, čujemo Alenov glazbeni doživljaj iste.

Alen Milivojević je DJ, producent i mastering inženjer iz Mostara. Njegov rad je prepoznat i priznat van granica regije, što govori o njegovoj producentskoj, ali i selektorskoj kvaliteti. Glazbu je izdao na više od 60 respektabilnih etiketa, među kojima su 1605, Pornographic, Night Light, Natura Viva, Yin Yang, KMS i mnoge druge. Njegove su uratke puštala mnoga velika imena, kao što su Carl Cox i Richie Hawtin primjerice, a kada vidite i čujete ovog artista uživo, jasno je da je glazba ono čime se mora baviti. Jednom nam je prilikom rekao:

"Muzika se godinama u meni nakupljala, toliko toga je bilo da je jednostavno eksplodiralo. Glazbeno predznanje, poznavanje nota, te iskustvo sviranja različitih instrumenata je mnogo olakšalo moje početke stvaranja elektroničke glazbe. U produkciju nisam krenuo s ambicijom da bih postao popularan, ili da budem DJ koji od toga živi, već iz ljubavi."

U Qartal podcastu možete čuti techno na Alenov način, iako njegova glazba, pod utjecajem old schoola, iako svejedno svježa, nije podložna točnoj kategorizaciji, no mogli bismo je opisati kao techno/tech house s okusom funkya i nemilosrdnim grooveom.

Zimsko izdanje Qartal podcasta poslušajte ispod, a prethodno, jesensko - ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...