Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Street art: U sklopu Špica Art Festa uljepšan grad na Uni

Pasarela

  • Mixmag Adria
  • 23 September 2017

Trodnevni Špica Art Fest održao se u Bihaću i na inicijativu JU Zavoda za prostorno uređenje Bihać okupio nekoliko bihaćkih umjetnika, pa je Pasarela, gdje se održavao, osvanula u novom ruhu.

Bihaćki umjetnici su gradu na Uni podarili oazu ulične umjetnosti, pretvorivši ovaj pothodnik u pravu malu galeriju. Pasarela je do sada bila izložena vandalizmu i neprimjerenim natpisima, što je Zavod za prostorno uređenje Bihać ponukalo da okupi tim umjetnika na čelu sa Anikom Dubom koji su i više nego izvrsno ukrasili ovaj bihaćki prolaz.

- Ne radi se o slikama, radi se o promjeni svijesti i mentaliteta našeg naroda. Slike se mogu i okrečiti, ali cilj je bio da krečimo mentalitet onih koji svaki dan prolaze Pasarelom i na taj način, prolaskom kroz tunel, postajemo bolji ljudi. Čestitam nam postali smo ljudi ovaj vikend i hvala svima na hrani, piću, voću, slatkišima... Svi smo bili jedno, kazao je Anik.

Projekt je započeo na inicijativu JU Zavoda za prostorno uređenje Bihać, koji je generalni pokrovitelj ŠpicaArt festa, te koji ne krije zadovoljstvo.

- Zavod kao partner u projektu „Art festival –Špica“, je zadovoljan realizacijom oslikavanja Pasarele, i načinom kako je taj prvi umjetnički korak pridonio podizanju standarda urbane kulture življenja, što je i bio zajednički cilj. Ostajemo i dalje partneri, i podupiraćemo sve aktivnosti koje će učiniti naš grad ugodnim mjestom življenja, kazali su iz Zavoda.

I doista, protekli vikend su umjetnici; slikari, writeri, muzičari, kao i ostali sugrađani bili jedno, i uspjeli su, zajedno - pretvorili su ovaj pothodnik u galeriju, oazu, jednostavno učinili su grad ljepšim.


Via: abc.ba

Load the next article...
Loading...
Loading...