Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Tri Café del Mar klasika za izležavanje vikendom

Iz gomile bezbrojnih naslova koje je objavio Café del Mar, odabrali smo tri za ovu nedjelju

  • Mixmag Adria
  • 14 April 2018
Tri Café del Mar klasika za izležavanje vikendom

Café del Mar je poznata lokacija svima koji su svoje godišnje odmore proveli na Ibizi, no taj je svjetski brand s franšizama širom svijeta poznat i ljubiteljima lounge, chillout, chill house i generalno glazbe koja budi pozitivne osjećaje. Zvuk za zalaske sunca koji je definirao legendarni španjolski DJ José Padilla, poznat je u cijelom svijetu zahvaljujući kompilacijama koje objavljuje izdavačka kuća Café del Mar. Zahvaljujući popularnosti kompilacija neki su se autori pokazali u potpuno drugačijem svijetlu od očekivanog.

3 Moby - Whispering Wind

Originalno objavljena na CD singlu Natural Blues (1999), ova je emocionalna kompozicija pokazala da Moby koji je do tada bio najpoznatiji po svojem plesnom klasiku "Go" i nastupima sa svojim punk bandom na rave partijima ima daleko više za ponuditi od prosječnog skladatelja i producenta. Café Del Mar je kompoziciju objavio na CD kompilaciji Volumen Siete, a postala je jedna od najslušanijih lounge pjesama svih vremena.

2 Ludvig & Stelar - Relax

Projekt Ludvig & Stelar osnovali su Damir Ludvig i Goran "Stelar" Štetić još 2004. To po ničemu ne bi bilo čudno da do tog trenutka ova dvojica nisu bili najpoznatiji kao 2/3 klupskog projekta Astralis - Institucija koji je ove godine navršio 20 godina postojanja. Iako su već nekoliko puta do tad objavili za Café del Mar, ova je pjesma uvrštena na kompilaciju Volumen Quince 2008. Pjesmu je u potpunosti sam napisao i interpretirao Damir Ludvig, a budući da je pjesma odmah stekla popularnost u gotovo 100 zemalja svijeta, Ludvig & Stelar su iste godine objavili i album prvijenac pod istim imenom – Relax.

1 Paul Hardcastle - Don't You Know

Upišete li ime Paul Hardcastle u Google Search, prvo što će se pojaviti je broj 19. Ne radi se o nekoj numerološkoj teoriji zavjere, već o njegovom hit singlu iz 1985. Energični uradak, začinjen zvukovima nabrijane ritam mašine Roland TR 808, funk basom i vokalima profesionalnog dokumentarnog naratora koji čita činjenice iz povijesti rata u Vijetnamu, između kojih je i prosjek godina američkih vojnika koji je iznosio 19. Paul Hardcastle je obožavateljima break dance vještina i hip hop kulture osamdesetih postao obvezni soundtrack za vratolomne plesne pokrete, no taj je kompozitor daleko više od electro funk senzacije. Hardcastle je vrhunski interpretator i jazz glazbenik koji nije prestao djelovati i nakon što je nestao s povodljivih top lista. Café Del Mar je na kompilaciji Volumen Dieciséis objavio njegovu pjesmu Don't You Know, koja je totalno zadržala njegovu prepoznatljivost, a oduševila lounge fanove od kojih su poneki i prvi puta čuli za ovog glazbenog velikana.

Load the next article...
Loading...
Loading...