Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Tri Hip House klasika iz ljeta ljubavi

Zna li itko više što je zapravo hip house?

  • Mixmag Adria
  • 20 July 2018
Tri Hip House klasika iz ljeta ljubavi

Dok slavimo 30 godina ljeta ljubavi prisjećamo i glazbe iz 1988.

Jedan od žanrova koji je bio sveprisutan na top ljestvicama i u setovima DJ zvijezda bio je hip house. Kao što i ime samo govori radi se o fuziji hip-hop glazbe, odnosno rap vokala s house ritmovima.

Iako i danas veliki dio rap izvođača recitira preko EDM podloga kao što znaju činiti Pitbull ili Psy, ne radi se o sirovoj prirodnoj fuziji kakav je autentični hip house imao krajem osamdesetih. Donosimo tri naslova koji po mišljenju redakcije najbolje demonstriraju o kakvom je zvuku riječ.

3 Jungle Brothers - I'll House You

Danas bi možda bilo nevjerojatno da renomirani rapperi kakvi su Jungle Brothers objave hip house singl, no ne i u ljetu ljubavi. Nasljeđe ovog klasika ostalo je prisutno na glazbenoj sceni i do danas, a prije točno tri godine Spinnin' Records je objavio i remake ovog singla koji je izveo Don Diablo.

2 Tyree Cooper - Turn Up The Bass (Turn Up The House Mix)

Po mišljenju većine svjetskih DJ zvijezda ovo je vjerojatno najbolji hip house singl svih vremena, a producent Tyree Cooper i reper Kool Rock Steady su definitivno doživotno zadužili svijet plesne glazbe, no po našem mišljenju nedostaje im samo jedna nijansa da budu broj jedan na našoj listi.

1 Fast Eddie - Hip House (LP Version)

Kada je DJ Fast Eddie objavio album Jack To The Sound, bio jedan od najzapaženijih underground izvođača 1988. Iako je njegov najveći klasik skladba Acid Thunder, druga stvar na vinilnom izdanju albuma nosila je ime Hip House. Mediji i kritika tog doba dala je ime žanru upravo po toj kompoziciji, pa je Fastov utjecaj na stvaranje glazbenog stila tako postao i ostao neizbježan.

Load the next article...
Loading...
Loading...