Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

Tri igrana filma koja najbolje portretiraju izazove aktera elektroničke scene

Stvarnost je ponekad daleko zabavnije doživjeti na filmu nego u životu

  • Mixmag Adria
  • 16 April 2018
Tri igrana filma koja najbolje portretiraju izazove aktera elektroničke scene

Filmovi ponekad opisuju događaje koji su se stvarno dogodili slobodnije nego priče koje nam pričaju prijatelji na kavi. Glavni su likovi često kompoziti više osoba iz stvarnog života, kako bi u dvosatnu priču spajali najzanimljivije događaje vezane uz njihov život. Iako postoji bezbroj filmova u kojima je elektronička scena kulisa na kojoj se odigrava neka dramatični, akcijski ili čak stravični sadržaj, odabrali smo tri filma koja najbolje portretiraju stvarne probleme aktera na sceni, kao što su problemi s policijom, kriminalcima, ovisnošću o supstancama, ovisnošću o seksu, te problematičnim odnosima s prijateljima i voljenim osobama.

3 3 Weekender (2011)

Britanski grad Manchester poznat je kao kolijevka glazbene scene i uspješnih bandova kao što su Happy Mondays, Joy Division i New Order. No, kako je otprilike počela priča s ilegalnim rave partijima u ranim devedesetima najbolje dočarava film Weekender (Vikendaš). Ozbiljni problemi obračuna bandi koje su željele kontrolirati trgovinu ilegalnih droga na rave sceni, prijetnje policije, traženje prostora kao što su stara skladišta i napuštene tvornice, opisani su na neodoljivo duhovit način. Treba li spomenuti odličan glazbeni odabir krcat klasicima? Definitivno nešto što ovu dramu s veselim elementima čini 100% uvjerljivom.

2 It's All Gone Pete Tong (2004)

DJ Frankie Wilde je DJ zvijezda koja živi na Ibizi sa suprugom Sonjom Slowinski, svjetski poznatim supermodelom. Frankie ima karijeru koja je više nego uspješna i ostvario je san svakog DJ-a na sceni, no kad stvari odlaze u propast, nestaje sve za što se je borio u životu, uključujući i najvažniju stvar - njegov sluh. Film koji se na najslikovitiji način nosi s ovisnošću pun je duhovitih dijaloga, a napravljen je u maniri dokumentarnog filma u kojem se pojavljuju i prave DJ zvijezde kao što su Carl Cox, Tiësto, Pete Tong i mnogi drugi. Glazba u filmu izvrsno portretira scenu na Ibizi početkom stoljeća, a karizma glavne uloge koju tumači Paul Kaye, definitivno drži sve elemente filma na okupu.

1 Berlin Calling (2008)

Paul Kalkbrenner je izvrstan producent koji je prisutan od početka scene u Njemačkoj, no film Berlin Calling ga je katapultirao u međunarodne zvijezde. Redatelj i scenarist Michael Dowse, gotovo da je napisao scenarij koji je temeljen na Kalkbrennerovim životnim situacijama kao što su drogiranje, kreativne krize i odnosi u obitelji. Paul je glavna uloga i tumači protagonista koji nastupa pod imenom DJ Ickarus, glazbenika kojeg rutina života na turnejama dovodi u ozbiljnu krizu identiteta zbog koje mu kasni dugo očekivani album, a i pati emocionalni život. Ickarus se okreće drogama koje ga odvode u bolnicu, gdje pronalazi inspiraciju za novu etapu u svojoj glazbenoj karijeri. Berling Calling je potpuno uvjerljiv zahvaljujući odličnoj glumi, režiji, ali i fenomenalnog Paulovoj glazbi koja je velikim slovima zabilježena u povijest elektroničke plesne glazbe. Vjerojatno nije potrebno spomenuti da soundtrack sadrži i najveći klasik u produkciji braće Kalkbrenner - Sky And Sand.

Load the next article
Loading...
Loading...