Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Tri najbolja trip hop singla svih vremena

Originalni bristolski stil preteča je žanrova kao što su Lo-Fi i Chill Hop, a nastavak je na hip-hop...

  • Mixmag Adria
  • 14 July 2018
 Tri najbolja trip hop singla svih vremena

Bristol, lučki grad na jugozapadu Engleske, poznat je po fakultetima koja privlače studente iz cijelog svijeta, Bristolskoj funti - lokalnoj valuti kojom se gradske vlasti odupiru vanjskim utjecajima na ekonomiju zajednice i rođenju glazbenog stila koji je tamo niknuo, zahvatio globalne razmjere, a onda se transformirao u bezbroj podžanrova. Ovo su tri najbolje singla po mišljenju naše redakcije.

3 Tricky - Overcome

Tricky je jedan od originalnih članova skupine Massive Attack, a nakon što ih je napustio, razvio je fantastičnu solo karijeru. Iako su njegove rap dionice na albumu Blue Lines, nezamjenjive, Massive je postao zaista masivan i masovno popularan singlovima koji su slijedili bez Trickyja. Njemu ništa nije falilo u solo karijeri, a kao jedan od sporednih likova glumio je i u genijalnom filmu The Fifth Element (1997), kojeg je režirao francuski genije Luc Besson.

2 Portishead - Numb

Oni su bristolski bend koji je osnovan 1991. Upravo Portishead mnogi smatraju tvorcima stila koji su mediji nazvali trip hop. Sjetni vokali, inteligentni stihovi, spora glazbena podloga s naglašenim basovima i visokim emocionalnim nabojem je ono što je ovaj bend upisalo u povijest glazbe.

1 Massive Attack - Angel

Postoje li riječi koje mogu opisati fenomen projekta Massive Attack? Rasprodane turneje, horde obožavatelja i glazba koja je osvojila top liste i prodala gomile nosača zvuka bez pretencioznosti da bude komercijalna, ali u svakom pogledu veličanstvena.

Load the next article...
Loading...
Loading...