Search Menu
Home Latest News Menu
Film

Tri najpopularnije filmske superheroine

U doba popularnosti filmskih superheroja, žene su važnije no ikad

  • Mixmag Adria
  • 4 July 2018
Tri najpopularnije filmske superheroine

Tjedan u kojem počinju regionalne projekcije filma Ant-Man and the Wasp (2018), ukazuju da superheroji ne bi bili ni malo super bez njihovih družica.

Wasp je samo jedna u nizu superheroina kao što su Raven, Invisible Woman, Catwoman, Elektra itd. Naravno, nismo zaboravili ni ženske verzije muških superheroja kao što su Supergirl, Batgirl ili čak djevojčicu po imenu Laura Kinney (X-23) koja je praktički klon vjerojatno najpopularnijeg Marvelovog junaka Jamesa Howletta kojeg svi najbolje znaju pod imenom Logan ili monikerom Wolverine. Žena na sceni superjunaka ima bezbroj! Budući da vjerujemo da će se ova lista mijenjati u budućnosti, zanima nas i vaše mišljenje, no po glasovima naše redakcije ove tri trenutno najpopularnije.

3 Black Widow

Natalia Alianovna Romanoff, ili skraćeno Natasha Romanoff, poznata je pod pseudonimom Black Widow i dugo poznata je kao strip junakinja u Marvenovim stripovima. Od kad je Marvel počeo dominirati filmskim platnima, lik Black Widow je postao sve popularniji, pogotovo kad ga je u filmu The Avengers (2012) utjelovila jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, zanosna Scarlett Johansson.

2 Storm

Ororo Munroe je mutantica koja može kontrolirati meteorološke prilike snagom volje i članica je legendarne skupine X-Men, koju vodi profesor Charles Francis Xavier, poznat pod pseudonimom Professor X. Od filma X-Men: Apocalypse (2016), lik Storm je preuzela predivna Alexandra Shipp, no dugi niz godina ga je na filmovima tumačila oskarovka Halle Berry.

1 Wonder Woman

Diana je Zeusova kćer i vještija je u svim ratničkim vještinama od bilo kojeg muškarca, a odrasla na tajnom otoku s ostalim Amazonkama, koje su ju naučile svemu što su znale. U Marvelovom filmu koji je oduševio više od Supermena i Batmana zajedno, Dianu Prince je utjelovila Gal Gadot, predivna majka dvoje djece. Glumica je bivša Miss Izraela i služila je vojni rok, tako da joj ratničke vještine ni u stvarnosti nisu strane. Film je dvostruka pobjeda za žene, jer ga je režirala genijalka Patty Jenkin.

Load the next article
Loading...
Loading...