Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Tri remiksa tandema Hardfloor koja uvijek pale

Volite li acid?

  • Mixmag Adria
  • 9 July 2018
Tri remiksa tandema Hardfloor koja uvijek pale

Ako vam je privlačna glazba temeljena na staroj dobroj Rolandovoj TB 303, oni su glazbeni tandem koji je sigurno u vaših top pet izvođača svih vremena. Autori vječnog klasika Acperience 1, Ramon Zenker i Oliver Bondzio su pod imenom Hardfloor počeli djelovati još daleke 1991. Iako im je baza bila Köln, najveći utjecaj na njihovu glazbu imali su rani Chicago radovi s etikete Trax Records. No, Hardloor nisu samo preuzeli čikaške tekovine, već su stvorili vlastiti zvuk, koji je s jedne strane bio bliže trance glazbi ranih devedesetih, ali s daleko jačim techno utjecajem.

3 Robert Armani - Circus Bells (Hardfloor Remix)

Nakon prvih nekoliko izdanja projekta Hardfloor, odjednom su se svi poznati izvođači počeli otimati za njihove remikseve, a u svoje vrijeme revolucionarni Circus Bells, kojim je top listama dominirao Robert Armani, dobio je svoj Hardfloor remiks, koji ga je učinio klasikom, koji žari i pali i dan danas.

2 Damon Wild & Tim Taylor - Bang The Acid Rebanged! (Hardfloor Remix)

Dokaz da Hardloor ni u novom tisućljeću nisu izgubili svoju moć, je ovaj remix, koji se uklapa u setove techno, house, tech house i indie dance DJ-a, jer ima izvrstan aranžman, odnos distorzije, filtriranja i energije koja razvaljuje na bilo kojem plesnom podiju.

1 Mory Kante - Yeke Yeke (Hardfloor Remix)

Mory Kanté je vrhunski glazbenik iz Gvineje koji život provodi nastupajući na svjetskim pozornicama. Njegov proboj na međunarodnu scenu omogućio mu je singl Yeke Yeke, daleke 1987. Iako je već i te godine bilo remikseva koji su bili namijenjeni klubovima, ni jedan nije nadmašio remiks iz 1994. Naravno, radi se o remiksu iza kojeg stoji Hardfloor, a koji je pomalo zaboravljeni hit iz osamdesetih pretvorio u bezvremenski klasik, koji i dalje puštaju najveće svjetske DJ zvijezde.

Load the next article...
Loading...
Loading...