Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

U kijevskom klubu Jugendhub provedena oružana policijska racija

Premlaćivanja i uhićenja

  • Mixmag Adria
  • 6 November 2017
U kijevskom klubu Jugendhub provedena oružana policijska racija

Prošlog vikenda, 28. listopada/oktobra u ukrajinskom glavnom gradu, u klubu Jugendhub provedena je oružana policijska racija, što je rezultiralo brojnim premlaćivanjima, uhićenjima i navodno krađom.

Snimka racije je na društvenim mrežama, a mnogi svjedoci prijavljuju da je oko 50 naoružanih i uniformiranih muškaraca protutnjalo klubom oko 2 ujutro.

"Tukli su ljude bez ikakvog valjanog razloga - svi su bili uplašeni i nitko nije pružao otpor.", rekla je suosnivačica kluba Anastasiia Spyrydenko.

Prema policijskom izvješću, 17 ljudi je privedeno na ispitivanje zbog posjedovanja droga, a u izvješću stoji i da klub "radi bez ikakve dozvole". Kseniya Proknova, odvjetnica kluba, osporila je policijsko izvješće, tvrdeći u Facebook postu da "je sva papirologija u redu".

U klubu Jugendhub održavali su se partyji na regularnoj bazi na kojima su nastupali ruski house i techno artisti, otkad je klub prošle godine otvoren. Najavljenih evenata nema u doglednoj budućnosti, no ostat će otvoren.

Ova racija je uslijedila nakon serije napada i zatvaranja klubova, izvedenih od strane vlasti u Kijevu. 2015. godine u klubu Closer je provedena racija nekoliko puta, pod sumnjom na raspačavanje droge.

[Via: RA]
Load the next article...
Loading...
Loading...