Menu
Home Novosti Menu
Moda

U kojem su to trenutku ove torbice opet postale moderne?

Modni dodatak za koji smo se nadali da će ostati u prošlom stoljeću, vratio se na velika vrata

  • Mixmag Adria
  • 15 May 2019
U kojem su to trenutku ove torbice opet postale moderne?

Torba oko struka, “bum bag” ili, kako se kod nas popularno nazivala “pederuša”, uglavnom je bila rezervirana za mlade tate ili turiste. Ipak, posljednih par godina a posebno ove sezone, omražena torbica, praktična ali pomalo smiješna torba koja se nosi oko struka ili, najnovije, kao pismo torba, neizostavan je modni detalj svake iole modno osviještene osobe.

Da, nose je i dečki i cure, mogu se naći u dućanima od Adidasa do Chanela, Guccija i Louis Vuittona u suradnji sa street brandom Supreme.

Na modnu scenu počela se vraćati još 2014. godine kad joj je Michael Kors dodao dozu elegancije pa se odjednom ta nova verzija mogla vidjeti na Rihanni, Madonni i Nicki Minaj. Malo po malo, postala je omiljeni modni dodatak ne samo svjetskim zvijezdama nego i svakom poštenom pratitelju trendova. A njih je puno, jer, sudeći prema podacima NPD-a koje je objavio časopis Wall Street Journal, od rujna 2016. do rujna 2017. prodaja torbi porasla je za više od 10% i dosegnula 100 milijuna dolara.

Danas je “pederuša”, dakle, nezaobilazna pojava, posebno na festivalima - obratite pažnju ovo ljeto! Ipak, mora se priznati, možda i nisu najljepše ali su vrlo praktične - pogotovo za cjelonoćna partijanja. Možda ujutro nećete znati gdje vam je glava ali ćete barem biti sigurni da vam je torbica - oko struka.

Load the next article
Loading...
Loading...