Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

U Rotterdamu kreće program "fashion" policije

​Policija iz nizozemskog grada uskoro će moći oduzeti odjeću građanima ako ne mogu dokazati da su ju legalno platili.

  • Mixmag Adria
  • 8 February 2018
U Rotterdamu kreće program "fashion" policije

Policija iz nizozemskog grada Rotterdama, uskoro će moći oduzeti odjeću građanima ako ne mogu dokazati da su ju legalno platili.

Nova mjera usmjerena je prema mladim muškarcima u dizajnerskim krpicama ili skupoj odjeći za koju policija ima razloga vjerovati da je ukradena ili kupljena korištenjem sredstava iz kriminalnih aktivnosti.

"Često se radi o mladim ljudima koji se smatraju nedodirljivima. Razodjenut ćemo ih na ulici ", rekao je šef policije u Rotterdamu Frank Paauw za nizozemski dnevnik De Telegraaf. "Ti mladi ljudi nemaju prihoda, a ponekad i dugove iz prethodnih optužba, ali nose odjeću koja premašuje 1500 eura", nastavio je Paauw, rekavši da njihovi izbori također šalju "potpuno lažni signal lokalnim stanovnicima".

Kako mjera još nije uvedena, nije jasno kako će policija odlučiti da li je netko kupio svoju odjeću legalno, niti je jasno hoće li se policija obučiti da prepouzna rijedak komad Supreme odjeće, ili će samo tražiti mlade ljude koji nose Rolex ili Gucci pojas.

Prema riječima glasnogovornika policijske postaje Rotterdam, program će biti unesen samo u Rotterdam West i namijenjen je samo maloj skupini muškaraca u dobi od 16 do 30 godina koji su već uključeni u zločine. Međutim, mnogi stanovnici već su izrazili zabrinutost zbog gradskih planova.


VIše o tome što građani Rotterdama misle o tome, pročitajte ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...