Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Umjetnička instalacija u pustinji svirat će pjesmu 'Africa' od Totoa "cijelu vječnost"

Instalacija daje počast pjesmi 'Africa' i kontinentu koji ju je inspirirao

  • Mixmag Adria
  • 16 January 2019
Umjetnička instalacija u pustinji svirat će pjesmu 'Africa' od Totoa "cijelu vječnost"

Ikonska pjesma 'Africa' benda Toto, beskrajno će svirati neprestano se ponavljajući u novoj umjetničkoj instalaciji koja odaje počast kontinentu koji ju je inspirirao.

Umjetnička instalacija koju je osmislio namibijski umjetnik Max Siedentopf sadrži sedam bijelih platformi izgrađenih u afričkoj pustinji Namib. Na vrhu najviše platforme nalazi se MP3 player koji svira pjesmu 'Africa' cijelu vječnost sa šest zvučnika koji ga okružuju.

Govoreći za BBC, Siedentopf je opisao svoju viziju projekta, tvrdeći da je "pjesma stavljena na loop, a instalacija radi na solarnim baterijama kako bi Toto ostao vječan." Htio sam pjesmi odati krajnji hommage i fizički izložiti pjesmu 'Africa' u Africi. Neki [Namibijci] ju vole, a neki kažu da je to vjerojatno najgora zvučna instalacija ikad. Mislim da je to veliki kompliment."

Dok je umjetnička instalacija očito imala mješovite kritike od mještana, Siedentopf se nada da će izdržati test vremena: “Većina dijelova instalacije odabrana je da bude što je moguće trajnija, ali siguran sam da će teška okolina pustinje na kraju ipak proždrijeti instalaciju."

Zasad će odani obožavatelji Totoa moći pretražiti pustinju u potrazi za ovim jedinstvenim djelom.

Pogledajte videozapis umjetničke instalacije u nastavku.

Loading...
Loading...