Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Uskoro ćete Beatport katalog glazbe moći streamati direktno putem vašeg DJ softwarea

Najavljeno na ovogodišnjem IMS-u na Ibizi

  • Mixmag Adria
  • 16 June 2018
Uskoro ćete Beatport katalog glazbe moći streamati direktno putem vašeg DJ softwarea

Beatport će svojim korisnicima uskoro omogućiti da uživo streamaju njihov katalog u svoj DJ software. Beatport je ranije ove godine kupio streaming platformu Pulserocker što će omogućiti ovu tranziciju.

Beatport je već pokrenuo svoju Spotify-nalik pratformu, ali kupnjom Pulselockera - platforme koja je omogućila DJ-ima da izravno streamaju u Serato, rekordbox i druge DJ softvere - Beatportova pozornost će najvjerojatnije biti prebačena s usluga slušanja temeljena na potrošačima na profesionalnu platformu DJ-eva putem aplikacija i potencijalnih hardvera.

Ta je sumnja potvrđena na ovogodišnjem IMS-u kada je Beatport istaknuo planove za svoje nove usluge koje su uključivale pretplatničku uslugu do četvrtog tromjesečja 2018. i mogućnost da "početkom 2019. godine prenesu cijeli katalog u vodeći softver za performanse". Nije jasno koje aplikacije ili platforme usvajaju ovu novu uslugu streaminga, ali s obzirom da Pulselocker već podržava Serato i rekordbox, postoji velika vjerojatnost da će te aplikacije biti podržane.

2018 je Beatportova druga uzastopna godina rasta i profitabilnosti pod novim menadžerskim timom i kao dio LiveStylea, a prihodi od prodaja traka porasli su više od 7% na godišnjoj razini.

Implikacije su ogromne za industriju - vjerojatno će Pioneer DJ usvojiti slične, ako ne i iste tehnologije za sljedeću verziju CDJ raspona. Kako funkcionira, tek treba biti objavljeno, ali o tome ćemo kada budemo znali više.

Load the next article...
Loading...
Loading...