Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Uskoro kreće četvrti Stiropor Festival

Xosar, Pan Daijing, NCA i LI$ na Stiropor festivalu u Ljubljani

  • Mixmag Adria
  • 6 October 2017
Uskoro kreće četvrti Stiropor Festival

Ljubljanska etiketa Stiropor četvrtu godinu za redom priprema festival s jakim stranim i domaćim underground lineupom glazbenih vizionara.

Stiropor je ljubljanska ekipa, festival i etiketa, koja širi probrani elektronički underground zvuk. Na Stiropor partyjima i koncertima možete čuti sve od avantgardnog hip-hopa, bassa, housea, noisea i zahtjevnije inkarnacije techna.

Ovogodišnji festival će se održati od 11. do 13. oktobra na lokaciji Cirkulacija2 u Tobačni tovarni (tvornica duhana) u Ljubljani. Tko će sve nastupiti?

Xosar je već poznata na techno sceni širom svijeta. Glazbu izdaje na etiketama poput L.I.E.S:, Opal Tapes i na vlastitoj Gyrocyre etiketi. Često nastupa u Tresoru u Berlinu i po sličnim klubovima po Europi. Njen zvuk je miks opuštenih atmosfera, koju odlično uklapa u sirov techno i tamne zvukove.

Pan Daijing je kineskinja, koja živi i stvara u Berlinu. Prošle je godine njezin nastup na velikom Atonal Festivalu u Berlinu bio izabran kao jedan od top pet nastupa na festivalu od strane Resident Advisora. Njezin nastup je bilo mješavina noisa, ambientalnog i sirovog techna Njezin set za Factmag možete poslušati ovdje. Prije Pan Dajing će nastupiti i amerikanka Moor Mother, koju je Guardian imenovao kao zaštitnicu Afrofuturizma i hip hop snagu.

NCA je nova etiketa iz Londona, koju je suosnovao Brassfoot. Četvrtak će biti potpuno u znaku ove etikete. AshTreJinkins, koji živi i radi u Comptonu u SAD-u, po prvi put će svirati u Europi i to na Stiropor festivalu. Uz njega će nastupiti stalni član Stiropora, Brassfoot, Lord Tusk i Tribe of Colin, sve redom imena iz Londona.

Pored svih nabrojanih na Stiroporu će nastupiti još i argentinac Ngly (L.I.E.S.), skoro svi članovi Low income $quad (Igen, SZCH i Strahinja Arbutina) iz Hrvatske i domaća podrška Lifecutter, Mique, Lavka i Schrauff.

Cijena ulaznice je 20€ u pretprodaji i 25€ na dan festivala. Za svaki događaj može se kupiti ulaznica na samoj lokaciji.

Na festivalu će se održati 9 DJ setova i 7 live actova, tijekom tri dana na istoj lokaciji!

Load the next article...
Loading...
Loading...