Search Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Uskoro počinje 22. izdanje Jazz Festa u Sarajevu!

Posljednji put u ovom formatu

  • Mixmag Adria
  • 31 October 2018
Uskoro počinje 22. izdanje Jazz Festa u Sarajevu!

Sarajevske jeseni su prepoznatljive po jednom posebnom festivalu koji će se održati posljednji put, barem u ovom formatu.

22. izdanje Sarajevo Jazz festivala će se održati od 1. do 4. novembra 2018. godine na više festivalskih bina.

Ovo će biti posebno izdanje najstarijeg muzičkog festivala u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnji festival je najavljen kao posljednji, kao završna izjava umjetničke direkcije koja ima za osnovni cilj ponuditi muzičko iskustvo, bez obzira na žanr ili bilo koju sličnu odrednicu.

Tijekom 22.godine rada ovaj festival je ugostio najveće svjetske umjetnike iz svijeta jazza, ali i velike kreativce iz svijeta elektronike kao što su LTJ Bukem, Nicola Conte, Jojo Mayer, Nikoll, Gregory Porter.

Čarobni afteri ovog festivala su posebna nota čitave magije na koju organizatori Jazz festa mogu biti ponosni.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja je i treći dio trilogije John Zorn u Sarajevu pod nazivom 'S onu stranu dobra i zla', što je u ovom slučaju vrhunac idealističkog programa.

Ipak najveća posebnost ovogodišnjeg festivala je ta da će se uopće održati! Napori organizatora pod direktorom festivala Edina Zubčevića dokaz su kako se treba boriti za kvalitetnu muziku.

Najavljeno je i sljedeće izdanje kao bitno drugačije, u novom formatu. Čeka vas raznovrstan i uzbudljiv program XX2. Jazz Festa. Sigurno će svaki ljubitelj muzike pronaći nešto za sebe.

"Jedino što trebate jeste biti dovoljno radoznali kako biste otkrili program za sebe, iako je najbolje da festival doživite kao cjelinu zbog njegove izuzetnosti."

Load the next article
Loading...
Loading...