Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Više od 40 glazbenika pred punom Arenom veličanstveno otvorilo 11. Outlook festival

Ne možemo se odlučiti je li bolji glazbeni odabir ili lokacija moćnog Amfiteatra

  • Mixmag Adria
  • 6 September 2018
Više od 40 glazbenika pred punom Arenom veličanstveno otvorilo 11. Outlook festival

Više od 40 glazbenika sinoć je pred punim amfiteatrom uz sedam sati glazbe otvorilo 11. Outlook festival na koncertu koji je do sada najveća dosad postavljena produkcija festivala u pulskoj Areni.

Glavna zvijezda otvorenja,Bonobo, je uz cijeli bend i veličanstveni light show, koji je uključivao čak osamnaest lasera, upravo u Areni završio veliku svjetsku Migration turneju na kojoj je promovirao hvaljeni istoimeni album nominiran za nagradu Grammy. Na kraju koncerta, kojeg su obilježili najveći hitovi praćeni pjesmama s novog albuma, Bonobo je srdačno pozdravio publiku nakon podužeg bisa i najavio kratku pauzu od nastupa nakon što je odradio čak 173 koncerata diljem svijeta.

Bonobo s bendom u Areni. Foto: Daniel Kiršić.

Legendarni radijski voditelj David ‘Ram Jam’ Rodigan u Areni je proslavio 40 godina karijere predvodeći The Outlook Orchestra i vokaliste koji su izvodili najveće himne reggaea, junglea i dancehalla poput Beenie Manove uspješnice Sim Simma i jednog od najvećih regge hitova You don’t love me jamajkanske pjevačice Dawn Penn. Unatoč najboljoj volji organizatora, jedan od naveliko najavljivanih izvođača, kum grimea Wiley, nije mogao nastupiti u Areni, ali ga je nakon koncerta Bonoba zamijenio veteran festivala Goldie.

David Rodigan i The Outlook Orchestra. Foto: Daniel Kiršić.

Prvi festivalski dan obilježit će nastup reggae legende Johnnyja Osbournea

Veliko europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture u trajanju od 380 sati danas seli se na tvrđavu Punta Christo gdje će više od 300 izvođača od 6. do 9. rujna nastupiti na deset pozornica i 40 party brodova. Prvi festivalski dan obilježit će nastup jednog od najpopularnijih jamajkanskih reggae i dancehall pjevača svih vremena Johnnyja Osbournea koji će na glavnoj The Clearing pozornici večeras nastupiti uz Soul Stereo. Pozornicu će s njima danas dijeliti Miss Red, Iration Steppas i David Rodigan. Nekadašnja Mungos pozornica na tvrđavi prometnula se u Subdub arenu koja je opremljena novim razglasom, a između ostalih večeras će ugostiti Madam X, Loefah i Pincha. Exit Records večeras zauzima The Garden pozornicu na kojoj će se pojaviti najveća imena drum and bassa; Skeptical, Ant TC1, Zed Bias i Goldiebok uz bok s DBridgeom.

Na The Beach pozornici tijekom dana se mogu pogledati izvrsni live nastupi Yazmin Lacey, Poppy Ajudhae, Nubye Garcie, Alley Cat i Ezra Collectiva. Drugačije, podzemno iskustvo Outlook festivala nastavlja se večeras u Zerostrasse tunelu u samom centru Pule. Outlook Recordings predstavlja svoje goste: Icicle, Zero T, Beta 2, Ant TC1, SkittlesUk, Dub Smugglers i Shepdog. U četvrtak već kreću i prvi brodovi velike Outlook flote, koja broji preko 40 boat partija kroz četiri festivalska dana.

Bonobo. Foto: Marko Obradović.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu, i u četvrtak do 04:00 sata ujutro, a u petak, subotu i nedjelju od 11:00 do 02:00 sata. Cijena ulaznice za sva četiri dana iznosi 850 kuna, trodnevna ulaznica je 700 kuna, dvodnevna 500 i jednodnevna 250 kuna.

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

Pozitivan ritam Web stranica Outlook Festivala Facebook YouTube SoundCloud MixCloud Instagram
Load the next article...
Loading...
Loading...