Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Visualia Festival svjetla u Puli slavi 5 godina postojanja

Novo izdanje festivala kreće 21. rujna

  • Mixmag Adria
  • 20 September 2017
Visualia Festival svjetla u Puli slavi 5 godina postojanja

Visualia festival je besplatna kulturna manifestacija koju organiziraju i provode Udruga Sonitus i TZ grada Pule.

Festival je 2013. godine započeo tradiciju održivog prezentiranja inovativnih radova na području audiovizualne, vizualne i izvedbene umjetnosti te prikazom kako se modernom tehnologijom i kvalitetnom opremom, u kulturnom i umjetničkom aspektu, može iskoristiti kapacitet grada prikazujući pritom njegove kvalitete i ljepote u najboljemu mogućem svjetlu.

Zahvaljujući ogromnom interesu publike i podršci zajednice općenito, organizatori kažu kako se "bore protiv predrasuda o novome i hrabro nastavljaju s javnim promoviranjem umjetnosti svjetla, slaveći pritom pet godina postojanja."

Festival će se održati od 21. do 23. rujna, ove godine u jesenskim terminima, savršenim za noćnu šetnju ulicama i uživanju u čaroliji svjetla.

Festival će u tri dana ponovno oživjeti glavne gradske prostore i transformirati povijesne i kulturne građevine. Organizatori spremaju preglednu Visualia kartu pomoću koje ćete moći organizirati vlastitu svjetlosnu rutu.

"Ovogodišnji festivalski koncept prati „najbolje od najboljeg“, a to znači sve one najbolje stvari iz prethodne četiri godine plus nova, peta godina i novi sadržaji, od kojih izdvajamo noćnu svjetlosnu utrku “Pulska Xica” koju organizira Udruga kineziologa grada Pule."

Program osigurava:

najviše lokacija do sada,
najbolje umjetnike,
najveći broj 2D & 3D Video Mappinga,
najveći broj interaktivnih i svjetlosnih instalacija te spektakularne svjetlosne performanse i predstave

Više informacija možete pronaći i na Facebook eventu.

Load the next article...
Loading...
Loading...