Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Vlada želi Martinu Shkreliju oduzeti 2 milijuna dolara vrijedan Wu-Tang Clan album

Shkreli će morati predati album?!

  • Mixmag Adria
  • 2 December 2017
Vlada želi Martinu Shkreliju oduzeti 2 milijuna dolara vrijedan Wu-Tang Clan album

Nakon što je početkom godine osuđen zbog niza prijevara, farmaceutski prevarant Martin Shkreli možda će morati predati američkoj Vladi svoj ekskluzivni, $2 milijuna vrijedan album Wu Tang Clana, ‘Once Upon a Time in Shaolin’.

S jamčevinom određenom na $5 milijuna, Shkreli se trenutno nalazi u Brooklyn Metropolitan Correctional Centru, gdje čeka suđenje. Buzzfeed News javlja kako su tužitelji zatražili zapljenu Shkrelijevih dobara u vrijednosti $7.4 milijuna, navodeći listu vrijedne imovine, koja uključuje Picassovu sliku, ‘The Carter V’ album Lil Waynea, Enigma stroj iz Drugog svjetskog rata te famozni Wu-Tang album.

U pokušaju da prodaju album kao "umjetničko djelo", radije nego samo izdaju glazbu, Shkrelijeva akvizicija ekskluzivnog rada bila je, da citiramo Wu-Tang Clan, "a motherfucking ruckus" (potpunog loma) među ljubomornim audiofilima i manje-više svima koji znaju za odbojnu priču o Shkrelijevom velikom bogatstvu.

U rujnu/septembru, Shkreli je stavio album na Ebay kako bi ga prodao, no i otkrio svoju frustraciju procesom, rekavši "U bilo koje vrijeme mogu otkazati ovu prodaju, čak mogu i razbiti ovaj album iz čiste frustracije."

Shkreli tvrdi da je njegova kupnja albuma bila veliki doprinos društvu jer je "stavio ozbiljnu vrijednost iza glazbe". Iznenađujuće, nedavno se član Wu Tanga, RZA, složio sa Shkrelijem rekavši da "bez obzira na negativne stvari koje je napravio, za glazbu je napravio nešto pozitivno".

Još je nepoznato hoće li Shkreli biti prisiljen predati album.

Load the next article...
Loading...
Loading...