Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Vlasnica kluba u kojem su u požaru stradali posjetitelji dobiva 3,1 milijuna dolara od osiguranja

Nije se očitovala od samog požara

  • Mixmag Adria
  • 4 October 2017
Vlasnica kluba u kojem su u požaru stradali posjetitelji dobiva 3,1 milijuna dolara od osiguranja

Mercury News iz Bay Area dobio je dokument o osiguranju koji tvrdi da će Chor Ng, vlasnica skladišta Ghost Ship, dobiti isplatu od 3.1 milijuna dolara osiguranja nakon smrtonosnog požara koji je uništio njezinu imovinu i koji je u prosincu prošle godine uzeo život 36 ljudi u Oaklandu.

Ng je uspjela izbjeći pravno gonjenje zbog tragedije i još uvijek nije izrazila sućut obiteljima žrtava. Prema Karl Susmanu, vlasniku Susman Insurance Agency, novac vjerojatno neće nikada dospjeti do desetaka žrtava koji su podnijeli tužbu protiv nje, navodeći da će "sve vjerojatno biti potrošeno puno prije nego što dođe do suđenja ... a zatim mogla bi proglasiti osobni bankrot ".

Masivna isplata dolazi danima nakon što su se ravnatelj Ghost Shipa Max Harris i glavni stanar Derrick Almena izjasnili da nisu krivi za 36 točaka ubojstva iz nehaja. Trenutno pritvoreni u zatvoru Santa Rita u sjevernoj Kaliforniji s jamčevinom od 750 tisuća dolara, Almena i Harris će se suočiti s 39 godina zatvora ako budu osuđeni. Odvjetnici optuženika su na ratnom zadatku stavljanja najvećeg dijela krivnje na Ng, tvrdeći da je "stvorila tu "vatrenu zamku" zato što je stanodavac u sirotinjskom kvartu" i da njezina obitelj "nije vidjela ljudski život, već dolarske znakove".

Load the next article...
Loading...
Loading...