Search Show Menu
Home Latest News Menu
Dodaci

Wasteland - festival luđi i od Burning Mana

Fotogalerija

  • Mixmag Adria
  • 15 October 2016

Kaos je normala na Wastelandu, kao uostalom i u filmu Pobješnjeli Max, no ovdje se radi o 'najvećem svjetskom post apokaliptičnom festivalu', koji je pustinju Mojave pretvorio u 'pakao na zemlji'.

Četiri dana u rujnu tisuće 'preživjelih' pustoše po pustinji istočno od Bakersfielda u Kaliforniji, pojavljujući se u divljim vozilima i odjeći poput one iz kultnog spomenutog filma. Organiziraju u sklopu festivala epske bungee bitke, Thunderdome.

Wasteland kombinira dijelove Mad Maxa i postapokaliptične igrice Fallout, s daškom Dune u jednostavnoj premisi: Kraj civilizacije je ostavio za sobom bande preživjelih koje dodatno pustoše spaljeni, mrtvi planet.

Prošlog je vikenda oko dvije i pol tisuće ljudi pohodilo ovaj brutalan festival, najviše do sada, u sedam godina koliko se održava. No, Wasteland je ozbiljan festival, što znači da su kostimi obvezan dress kod. I bolje da vam ne padne na pamet doći u nekom kostimu od Star Warsa ili bilo čega što nije točno taj apokaliptičan svijet. Posjetitelji dolaze iz cijele Amerike, a godinu prije provode u pripremi kostima i vozila.

A što ako svijet jednom doista ode k vragu? "Neki od nas će biti spremni. Drugi će biti loše pripremljeni, no izgledat će odlično.", kaže Jared Butler, direktor eventa i njegov suosnivač.

Tijekom dana, sunce transformira bilo koju metalnu površinu u živu vatru. Prizori su nevjerojatni, baš poput onih kakve su naviknuti gledati u postapokaliptičnim filmovima i igricama. Buka nikad ne prestaje, a kada se noć spusti nad pustinju Mojave, stvari doista postaju lude.

Fotogaleriju ovogodišnjeg Wastelanda pogledajte iznad.


Foto: Tod Seelie

Load the next article...
Loading...
Loading...