Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

WhoSampled pokreće aplikaciju u Shazam stilu koja otkriva "cijeli DNA jedne pjesme"

Novi način za otkrivanje pjesama

  • Mixmag Adria
  • 4 July 2018
WhoSampled pokreće aplikaciju u Shazam stilu koja otkriva "cijeli DNA jedne pjesme"

Nova opcija je dodana na WhoSampled aplikaciju koja omogućava korisnicima da izvuku cijeli DNA neke pjesme.

Pri slušanju bilo koje pjesme, aplikacija WhoSampled sada ima mogućnost prepoznati originalnu pjesmu, s time da može otkriti sve njezine semplove, pokriva cijelu povijest pjesme, remikseve i drugo.

Novo svojstvo aplikacije djeluje slično kao aplikacija za otkrivanje glazbe - Shazam, ali korištenjem WhoSampled baze podataka. Više od desetljeća, ova je baza podataka okupljala najveći set točnih i strastveno pregledanih baza pjesama od semplova, remikseva i cover verzija. Sada sadrži preko pola milijuna pjesama i postala je široko popularno središte za obožavatelje klupske glazbe, hip-hopa i ostalih glazbenih žanrova.

WhoSampledo-ov CEO Nadav Poraz govorio je o tome kako je ovo novo svojstvo oduvijek bio cilj ove aplikacije i kako će djelovati drugačije nego li slične aplikacije tog tipa:

"Oduvijek smo sanjali o dodavanju ovog svojstva, od trenutka izbacivanja aplikacije na tržište unazad šest godina. Možeš identificirati pjesmu koja svira oko tebe, zatim kopati dublje i saznati koja druga pjesma je semplirana iz nje. Na primjer, refren ili rif mogu zvučati poznato, ali ne iz pjesme koja svira, nego ti je poznata iz nekog drugog izvora. Ostale glazbene aplikacije će ti dati ime pjesme koju čuješ, ali WhoSampled je jedina aplikacija koja će ti dati odgovor koji tražiš, omogućujući ti da razumiješ originalu kompoziciju i otkrivajući ti druga izdanja koja od kojih je semplirana."

Aplikacija je dostupna na iPhonevima, bez oglasa ju možete koristiti za 3,42 EUR, dok je za Androide aplikacija besplatna i prate ju oglasi.

Load the next article...
Loading...
Loading...