Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Woodstock 50 festival potvrdio datume i lokaciju održavanja

Povijesni glazbeni festival slavi 50 godina

  • Mixmag Adria
  • 10 January 2019
Woodstock 50 festival potvrdio datume i lokaciju održavanja

Nakon višegodišnjih glasina i nagađanja, stigla je potvrda da će se službeni Woodstock događaj održati u Watkins Glenu u New Yorku kako bi proslavili 50. godišnjicu od 16. do 18. kolovoza.

Suosnivač festivala, Michael Lang, izjavio je za Rolling Stone da će Woodstock 50 imati "eklektičan" izbor umjetnika koji će stvoriti pan-generacijski lineup za proslavu jednog od najvažnijih povijesno značajnih glazbenih festivala koje je svijet ikada poznavao. "Biti će hip-hopa, rocka i popa, a nastupit će i neki od legendarnih bendova s izvornog festivala", kaže Lang.

Prema Langu, "noviji bendovi" će organizirati "proslave umjetnika iz originalnog Woodstocka" kao što su Joe Cocker, Jefferson Airplane, Band i Janis Joplin.

Više od 40 izvođača već je potvrđeno i dok se šire glasine o tome tko bi se još mogao pojaviti među izvođačima, organizatori nisu još objavili nikakve informacije o tome. Cijeli lineup i ulaznice se očekuju tijekom veljače.

Lang je distancirao nadolazeći događaj od Woodstocka 1999., koji je rezultirao valom tužbi do kojih je došlo zbog generalnog nedostatka vode, izvješća o seksualnim napadima u "mosh jamama" te požarima i neredima koji su se dogodili na festivalu. "Woodstock '99 bio je samo glazbeno iskustvo bez društvenog značaja", rekao je. "Bila je to samo velika zabava. S ovim festivalom se vraćamo svojim korijenima i našoj izvornoj namjeri. I ovog puta ćemo sve imati pod kontrolom."

Loading...
Loading...