Search Show Menu
Home Latest News Menu
Glazba

Zašto vas iskopavanje gramofonskih ploča čini arheologom kulture?

"Svi su sakupljači ploča su opsesivni manijaci. Svjesni smo toga da smo na neki način svi ludi"

  • Mixmag Adria
  • 5 April 2018
Zašto vas iskopavanje gramofonskih ploča čini arheologom kulture?

Čitate li ovaj članak, postoji mogućnost da ste već duboko zaglibili u proces kopanja. Jeste li se ikad zapitali kako to da ste iz trgovine pločama izašli dobro raspoloženi, nakon pet sati kopanja po raritetima iz rijetkih glazbenih žanrova kao što je japanski Balearic ili korejski Italo disco? Jeste? Dobrodošli u klub!

No, opsesija za kopanjem ploča nije samo hir. naporan rad kolekcionara otkrio je neke od najvrjednijih zapisa u bližoj glazbenoj povijesti, a neke od njih su postale temelj za posebne radio stanice.

Trebate li više dokaza, preporučujemo da pogledate gore navedeni TEDx Talks video u kojem strastveni kolekcionar Alexis "Lexis" Charpentier objašnjava strast i kulturne vrijednosti koje se kriju iza svakog kolekcionara. Doista nije teško shvatiti da je kopanje daleko više nego samo puko dodavanje novog zapisa u zbirku.
Posjetite Lexisovu web stranicu Music Is My Sanctuary, koja će još bolje dočarati utočiše ovog strastvenog kolekcionara. Također, pogledajte video koji donosi Electronic Beats, a radi se o fascinaciji skupljanja techno vinila.

Load the next article...
Loading...
Loading...