Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Znate li da vas mogu prisluškivati samo uz pomoć slušalica?

Privatnost je prošlost

  • MIXMAG ADRIA
  • 23 November 2016
Znate li da vas mogu prisluškivati samo uz pomoć slušalica?

Ako do sada niste imali dovoljno razloga da budete paranoični, izraelski stručnjaci su upravo dokazali da možete biti prisluškivani putem slušalica.

Dok mogučnost prisluškivanja putem mikrofona kojeg imate ugrađenog u svoje računalo ili pametni telefon nije ništa novo, novo svijetlo na cijelo paranoično ozračje o globalnom presluškivanju donosi već spomenuto istraživanje koje je potvrdilo da je dovoljno da imate slušalice putem kojih slušate glazbu ili drugi audio materijal i sve što u tom trenutku govorite, moguće je presreti i zabilježiti.

Nije to ništa čudno ako znamo da se slušalice mogu koristiti kao mikrofon što se često događa u svijetu elektroničke glazbe, a ako o tome kojim slučajem ništa niste znali, možete naučiti u videu u nastavku:

Ono što definitivno najviše zabrinjava u ovoj cijeloj priči o presluškivanju preko slušalica jest činjenica što vas netko može presluškivati bez većih problema s 10ak metara udaljenosti, dok oni s nešto sofisticiranijom opremom to mogu odraditi i s daleko veće udaljenosti.

Kakvo je vaše stajalište o globalnom prisluškivanju koje u posljednje vrijeme uzima sve više maha? Vaše mišljenje slobodno podijelite s nama u komentarima ovog teksta.

Load the next article
Loading...
Loading...