Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Policija upala na najveću plantažu marihuane u Europi

135.000 biljaka kanabisa zaplijenjeno je s plantaže u Toledu u Španjolskoj

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 October 2021
Policija upala na najveću plantažu marihuane u Europi

Policija je navodno otkrila najveću plantažu marihuane u Europi; smatra se da je to jedna od najvećih zapljena te biljke u povijesti. Snimke dronova pojavile su se putem LADBiblea a na njima se vidi kako policija ulazi na plantažu od 120.000 četvornih metara u Toledu u Španjolskoj - što odgovara veličini 16 nogometnih igrališta. U raciji je zaplijenjeno 135.000 biljaka marihuane. Unatoč prilično očitom položaju, policija je godinama promicala, jer je sve izgledalo kao farma konoplje, s travom koja je genetski modificirana da izgleda kao legalna biljka.

A evo što je o raciji rekla policija iz Civilne garde: “Farma na kojoj se nalazila ova plantaža pokriva površinu od 12 hektara, uz stalni nadzor 24 sata dnevno. U blizini su bila dva skladišta raspoređena s materijalom za pretvaranje u zatvorene usjeve marihuane radi većeg povećanja proizvodnje. Postojala je i sušilica sa zatvorenim sustavom sigurnosnih i nadzornih kamera.”

Policija je zaplijenila gotovo 150.000 biljaka, a tri osobe su uhićene. Glasnogovornik Civilne garde također je rekao da na plantaži postoji i veliki broj stranih radnika koji žive u 'minimalnim uvjetima stanovanja'. Snimka racije također pokazuju kako policija siječe biljke kao i stambene prostore ispod svakog standarda u kojima su bili smješteni radnici.

30 tona marihuane pronađeno je u skladištima u područjima koja okružuju plantažu, dok je gotovo 4.000 kg trave pronađeno spremno za distribuciju. Uz to je i policija je na aerodromu u Madridu zaplijenila dodatnih preko 100 kg trave.

Prije samo nekoliko tjedana bila je racija i na području Kalifornijskog zaljeva. Tad je zaplijenjeno 100.000 biljaka, zajedno sa 100.000 dolara u gotovini. Nedavni napadi izazvali su strah od razmjera trgovine drogom u takvim područjima.

Load the next article
Loading...
Loading...