Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Josh Butler - The System [8bit Records 24]

Za odličnu atmosferu na plesnim podijima svih kontinenata

  • Damir Ludvig
  • 1 May 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Josh Butler - The System

Prvu stranu otvara naslovno djelo koje krasi klasični tech house ritam. Semplirani vokali stavljeni u pozadinu i provučeni kroz apstraktne efekte stvaraju dojam mistike, dok klavirski akordi prodiru kroz zvučni zid brojnih nizova udaraljki. Zvukovi su procesuirani od zagušenih frekvencija do kristalno jasnih u trenutku dok se približava kulminacija aranžmana. Josh Butler jako dobro zna što radi i iako razvoj ovog osvježavajućeg uratka djeluje kao da je stvoren bez napora, svatko tko je ikad sjedio satima u studiju zna da ovakav materijal zahtjeva potpuni fokus i veliku vještinu. Lepršavo i šarmantno, aranžman se razvija do točke klimaksa u kojoj se pojavljuje dodatno začinjeni acid zvuk legendarne TB 303. Osjećaj ugodnog uzbuđenja, zahvaljujući audio stimulaciji je ono što će me tjerati da A-stranu kod kuće preslušavam po nekoliko puta za redom, a jedva čekam da ju ponovno pustim na nekom budućem partiju. Iako me na trenutke atmosferom asocira na stare dobre radove majstora kao što su Tyree Cooper, ovdje se radi o sasvim suvremenom i originalnom djelu koje ima svoj karakter i nosi odlike vremena u kojem je nastalo. Radi se o materijalu koji se lako uklapa u tech house, deep house i klasične house setove, a kvalitetna produkcija omogućit će odličnu atmosferu na plesnim podijima svih kontinenata.

B1 Josh Butler - Integrate

Okrećem ploču i prebacujem broj okretaja na 33. Iako B-strana započinje djelom koje je po principima produkcije slična naslovnom uratku, a razliku od A-strane, radi se o nabrijanom aranžmanu koji se brzo razvija, odiše tribal energijom, psihodeličnim elementima i komponentama koje se približavaju aktualnom techno zvuku. Butler dokazuje kako su žanrovske odrednice za njega samo prazne riječi, dok pod njegovom produkcijskom palicom nastaje glazba koja prelazi stilske granice, no ne i granice dobrog ukusa. Izvrsno!

B2 Josh Butler - Microdose

Drugi zvučni zapis na B-strani je odličan finale jednog fantastičnog putovanja kroz zvuk. Ovaj tech house s tribal elementima temeljen na vožnji basa, dub techno zvukovima, bio bi dovoljno dobar da bude i samostalni singl, no na ovaj način zatvara izdanje koje toplo preporučujem.

Load the next article
Loading...
Loading...