Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sama - Disturbance Of A Dream [Footwork]

EP s dvije brutalne techno himne!

  • Damir Ludvig
  • 27 February 2019

Ova izuzetno dobra ploča stigla je putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sama - Disturbance Of A Dream

Kako u modi tako i u glazbi, utjecaj devedesetih je sve više prisutan. No, naravno ne na jednostavan copy-paste način već s rafiniranim pristupom zvučnoj obradi kakvu zaslužuje dvadeset prvo stoljeće. Bas bubanj koji razvaljuje kao na ranim hard core singlovima rotterdamske škole, začinjen je potpuno neočekivanim progressive elementima, sempliranim vokalima, sintesajzerskim melodijama kojima kao da rukovodi arpeggiator iz ranih trance radova. Ovo fenomenalno djelo dokazuje da su sve kombinacije stilova moguće, samo kad se aranžiraju na pravi način. Ovo je singl koji je istovremeno psihodeličan, a opet precizno strukturiran u formu koja besprijekorno funkcionira na plesnom podiju. Uzbudljivo i odvažno, ali s neodoljivom dozom klasičnih temelja! Ovo je upravo ono što očekujem od glazbe u 2019. Glazba koju Footwork objavljuje na vinilima, sa svakim su izdanjem sve bolja i s nestrpljenjem očekujem njihove buduće singlove.

B1 Sama - Anxiety

B-strana kao da nastavlja priču o techno razvoju koju je započela A-strana. Doslovno demonstrira kako se uvod, koji je obično zapostavljen i monoton na mnogim singlovima, može napraviti uzbudljivim, koriste li se iskustva minimalističkog techno zvuka. No, to je samo početak. Ostatak ovog uzbudljivog uratka niže audio kanale u kojima svaka frekvencija postaje karika u lancu jedne koherentne priče. Mračna tema od koje se ledi krv u žilama, dodatno je naglašena zvukovima koji dolaze i nestaju u galaksiji svemirskih efekata distopijske Odiseje. Također majstorski odrađen aranžman, kao i na A-strani govori da se ne radi o slučajnom umjetničkom uspjehu, već o ploči koja ima glavu i rep, te koristi techno strukturu kako bi kod slušatelja stvorila apstraktne emocije kakve bi teško postigao bilo koji drugi medij. Hipnotizam koji stvara B-strana, zahtjeva potpunu predanost slušatelja, a djeluje kao energetski stimulans koji pokreće na ples. Sve u svemu, prekrasno izdanje koje bi preporučio svima koji vole imati poseban techno vinil u svojoj kolekciji.

Load the next article
Loading...
Loading...