Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Thomas Bangalter o raspadu Daft Punka: 'Veliko mi je olakšanje što mogu pogledati unatrag i reći - OK, nismo previše zeznuli'

Bangalter je u intervjuu za BBC govorio o prvom nastupu Daft Punka, otkrio zašto su počeli nositi kacige, ali i zašto su ih skinuli

  • Mixmag
  • 10 August 2023
Thomas Bangalter o raspadu Daft Punka: 'Veliko mi je olakšanje što mogu pogledati unatrag i reći - OK, nismo previše zeznuli'

Thomas Bangalter iz Daft Punka otkrio je u novom intervjuu za BBC Radio 6 Music zašto je dvojac odlučio prekinuti Daft Punk projekt. Govoreći o njihovom razlazu 2021., Bangalter je objasnio da je “dobar osjećaj” zaustaviti projekt. “Pitanje koje sebi više postavljam nije zašto smo prekinuli, nego kako je to moglo tako dugo trajati”, rekao je na pitanje zašto se dvojac razišao.

“To je dosta poput priče ili mini sage - ponekad postoji TV emisija koja ima posebno mjesto u srcima ljudi, prikazuje se jednu, dvije, tri, četiri, pet, ponekad 10 sezona,” rekao je. kaže. “Postoji i trenutak u kojem završava i mislim da je zapravo zanimljivo dobiti priliku nešto započeti, imati sredinu i pravi kraj.”

Bangalter je također rekao za Radio 6 da mu je “laknulo te da je sretan što može pogledati unatrag i reći: 'OK, nismo previše zenuli'.”
Imaš ideju kad imaš 25 godina, ne kažeš 'znaš što, oblačit ćemo se kao roboti do smrti'”, objašnjava kada govori o njihovoj odluci da počnu nositi kacige, nakon izdavanja debitantskog studijskog albuma 'Homework' 1997. “Stvarno se sjećam da sam pomislio – bilo bi zabavno imati neke momke iz Hollywooda za specijalne efekte koji rade te persone – robotske persone kao da su dio scene u kantini u Ratovima zvijezda ili nečem sličnom,” nastavlja. “Bila je to čudna ideja i ni ja ni Guy-Man nismo mogli zamisliti da će na kraju poprimiti takve razmjere.”

Dodao je da se njihova glazbena karijera činila poput avanture u kojoj su mogli stvoriti vlastitu priču i “zamagliti granicu između fikcije i stvarnosti”. Dodaje: “Na neki način osjećao sam da je to gotovo kao da režiram film bez kamera.”

Govoreći o njihovom prvom ikad nastupu kao Daft Punk, u Marseilleu oko '94.-'95., Bangalter objašnjava da se Guy-Man, druga polovica Daft Punka, skrivao ispod stola većinu svirke. “Bili smo pomalo prestravljeni”, kaže. “Guy-Man je bio toliko prestravljen da je gotovo pola showa proveo skriven ispod stola.”

Poslušajte cijeli intervju s Thomasom Bangalterom na BBC Radio 6 Music OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...