Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bubnjar Daft Punka kaže da postoji njihov neobjavljeni, peti album: 'Rade na njemu'

Album, koji se navodno počeo snimati još 2018., “izlazi iz ormara”, tvrdi bubnjar Quinn Smith, koji je radio s duo na albumu Random Access Memories

  • Mixmag/YouTube
  • 2 February 2024
Bubnjar Daft Punka kaže da postoji njihov neobjavljeni, peti album: 'Rade na njemu'

Daft Punk snimaju peti album, barem tako govori njihov bivši suradnik i bubnjar Quinn. U intervjuu za alt.news 26:46, Quinn je otkrio da je francuski duo, koji čine Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, započeo rad na albumu nakon albuma 'Random Access Memories' iz 2018.; doduše, naglasio je da je projekt sada u "limbu". No, Quinn, aka Quinn Smith, je otkrio i da ploča “izlazi iz ormara”.

“Stalno provjeravam. Rečeno mi je da rade na tome”, nastavio je te je otkrio da je bio uključen kao jedan od “posljednjih" suradnika na 'Random Access Memoriesu' — ali prvi koji je uključen u projekt novog albuma, koji se nikada nije realizirao.

Daft Punk su od 1997. objavili samo četiri studijska albuma dakle, ako bi objavili ovaj novi, bio bi to njihov peti album po redu. Quinn tvrdi da je vidio duo kako radi na početnim fazama ovog albuma 2018. godine: "Thomas je imao klavijature, a zapravo je imao računalni program, zapravo je eksperimentirao. Samo je udarao. Doslovno smo samo pokušavali izmjenjivati vibe. Sjećam se da sam svirao tu jednu stvar, jedan kao piano board, i stavio sam kick pedal na žice i svirao kao da je kick drum. Sjećam se i da se dečkima to stvarno svidjelo. Ne znam hoće li to snimiti. Bile su to najluđe, čudne zvučne stvari.” U intervjuu se Quinn prisjetio i gitarista, dugogodišnjeg suradnika Daft Punka Paula Jacksona Jr-a, koji im se pridružio u studiju: “Te snimke su pune spontanih stvari”, rekao je. Quinn kaže da se nada da će Daft Punk “učiniti nešto s tim”, te napominje da je zamolio par za dozvolu da govori o ovom neobjavljenom albumu, što su mu i dozvolili.

Pogledajte cijeli intervju s Quinnom u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...