Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nema više spontanog partijanja na Ibizi za neke od nas...

Prema novom zakonu, turisti koji putuju na Ibizu, nisu iz EU, i nemaju riješen smještaj, mogu biti kažnjeni s osam tisuća eura

  • Mixmag/Pexels
  • 13 March 2024
Nema više spontanog partijanja na Ibizi za neke od nas...

Prema novom pravilu, svi turisti koji nisu iz zemlje članice EU, a koji posjećuju Ibizu i druge španjolske regije mogli bi se suočiti s novčanom kaznom od oko osam tisuća eura ako ne mogu pružiti dokaz o smještaju pri ulasku. Pravilo se, dakle, odnosi na sve nositelje putovnica izvan EU-a koji idu u Španjolsku i od njih se traži da pokažu dokaz o smještaju za cijeli boravak, koji mora biti kraći od 90 dana. U upozorenju za putovanja također se navodi da će turisti koji nisu iz EU-a morati pokazati dokaz o povratnoj ili daljnjoj karti kako bi ušli u španjolske regije.

Dokaz o smještaju može biti potvrda rezervacije hotela, Airbnba ili hostela ili dokaz o posjetu kući za odmor ili drugom domu u Španjolskoj. Alternativno, ako želite posjetiti prijatelja ili člana obitelji, morate pokazati "carta de invitación" (pozivno pismo) po dolasku. Visoka kazna do 10 tisuća eura mogla bi biti uručena turistima ili domaćinima bez ispravnih papira, izvještava Olive Press.

Da bi se izdala carta de invitación - koja ne može biti rukom pisano pismo - domaćin mora biti španjolski državljanin, državljanin EU-a koji živi u Španjolskoj ili državljanin izvan EU-a sa zakonitim boravkom u Španjolskoj. Pozivno pismo domaćina košta oko 70 do 80 eura, a prema Olive Pressu, morate je zatražiti u lokalnoj policijskoj postaji putem zakazanog termina. Cijeli proces, koji uključuje više koraka, može trajati između 20 i 60 dana.

Olive Press također izvještava da bi svi gosti koji prekorače ograničenje boravka od 90 dana mogli biti suočeni s kaznama do 10.000 eura, ponekad i višom u ekstremnim okolnostima. U međuvremenu, turisti koji posjećuju španjolske regije također su upozoreni na ranija vremena zatvaranja restorana i barova nakon odluke premijera da skrati radno vrijeme na 35 sati tjedno. “Ludost je produžavati radno vrijeme; to da je restoran otvoren u 1 ujutro nije razumno”, rekla je zamjenica premijera Yolanda Diaz. Ona sada traži vrijeme zatvaranja koje će biti slično drugim europskim zemljama.
Sve uvjete za boravak u Španjolskoj provjerite OVDJE.

(Via Olive Press)

Load the next article
Loading...
Loading...