Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Povijest i evolucija disca istražena u novoj BBC-jevoj dokumentarnoj seriji

Trodijelna serija uključuje i intervjue s Honey Dijon i Davidom Moralesom

  • Mixmag I Foto: BBC
  • 19 December 2023
Povijest i evolucija disca istražena u novoj BBC-jevoj dokumentarnoj seriji

Izašao je novi dokumentarni serijal o povijesti disca. BBC-jevo izdanje u tri dijela pod nazivom Disco: Soundtrack of a Revolution uključuje intervjue s disco legendama kao što su Colleen 'Cosmo' Murphy, Nicky Siano, Honey Dijon, David Morales, François K i Candi Staton.

Prvi dio istražuje podrijetlo disca u “znojnim podrumskim barovima” NYC-a, dok drugi gleda na blistavi vrhunac disca i crne žene i gay muškarce koje je pretvorio u ikone. Serija također slavi hitove po kojima je disco najistaknutiji, kao što su 'Love to Love You Baby' Donne Summer do Sylvesterove 'You Make Me Feel Mighty Real'. Posljednja epizoda govori o reakciji na disco pretežno bijele publike koja voli rock krajem 1970-ih; i kako je to - zajedno s neobuzdanom komercijalnošću ove nekoć crne, queer glazbe - pomoglo propasti disca; finale daje uvid u ono što je uslijedilo.

Serija se emitira na BBC Two a cijela serija je dostupna i na BBC iPlayeru. Disco: Soundtrack of a Revolution koproducirali su BBC Studios Specialist Factual Productions i PBS. U nastavku pogledajte najavu.

Load the next article
Loading...
Loading...