Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo legendarni house vokalist Michael Watford

Američki pjevač osvajao je ljestvice tijekom 90-ih i 00-ih

  • Mixmag/Michael Watford
  • 31 January 2024
Preminuo legendarni house vokalist Michael Watford

Preminuo je legendarni house vokalist iz New Jerseya, Michael Watford, potvrdio je njegov sin Salomon Watford. Vijest je objavljena na Facebooku, bez potvrđenog uzroka smrti.

“Želimo zahvaliti svima, uključujući i cijelu house glazbenu zajednicu koja je kontaktirala mene i moju obitelj u ovim teškim vremenima“, napisao je Solomon. “Na kraju, ovaj ću tjedan javiti i sve podatke oko pogreba i ostale detalje.”

Michael je bio najpoznatiji po svojim doprinosima na house singlovima tijekom 90-ih i 00-ih, dosegnuvši vrhove ljestvice i u SAD-u i Velikoj Britaniji. Rođen u Virginiji i odrastao u New Jerseyju, Michael je počeo pjevati u dobi od pet godina u sklopu Discipline Of Truth (po RA-u), a kasnije će raditi zajedno s House Music kolektivom Smack Music. Došao je do 1. mjesta na američkim ljestvicama sa svojim singlom iz 1994. godine 'So Into You', a na u UK Top 100 dovele su ga pjesme ‘Love Change Over’ i ‘Come Together’, obje iz 1995.

Tijekom svoje karijere Michael je objavljivao na etiketama kao što su Locked On, Atlantic i Purple Music, a surađivao je s Kerrijem Chandlerom, Rogerom Sanchezom i Masters At Work. Godine 1994. objavio je album s 10 pjesama, spoj housea i garagea, na Eastwest Recordsu i Atlanticu. Njegovo posljednje izdanje je iz 2018. godine, suradnja sa Stefanom Sorgeom, ”Hey Everybody“.

Load the next article
Loading...
Loading...