Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

21. Seasplash je sve bliže, imamo sve informacije o festivalu koje će vam trebati

Bit će to 21. i posljednji Seasplash festival, koji će trajati punih pet dana na dvije lokacije u predivnom Šibeniku

  • Mixmag Adria I Foto: Ivan Buvinić i press
  • 8 July 2023
21. Seasplash je sve bliže, imamo sve informacije o festivalu koje će vam trebati

Seasplash festival sve je bliže. Njegovo posljednje, 21. izdanje, traje čak pet dana, od 19. do 23. srpnja ove godine na Martinskoj u Šibeniku. Nulti dan, koji se odvija u srijedu, 19. srpnja, koncertom i partyjem na Tvrđavi sv. Mihovila otvorit će festival. Iration Steppas napravit će show, a ništa manje spektakularan bit će nastup domaćih glazbenih majstora ABOP i Bamwise, a sve uz nasttup plesne skupine Cromaiscanz. Nakon koncerta zabava se seli na Martinsku, koja je smještena na poluotoku kojeg od grada dijeli Kanal sv. Ante.

Među, za sad najavljenih gotovo 30 izvođača, ističu se headlineri koji će začiniti svaku od četiri festivalske večeri. U četvrtak 20. srpnja Channel One Soundsystem, u petak 21. srpnja to je Zion Train, u subotu 22. srpnja po prvi put na Seasplashu nastupa Headmix, dok se za posljednji dan festivala na MainSplash pozornicu penju se space-dub prvaci iz Novog Zelanda, Pitch Black.

No, festival, kao i obično, ima brojne popratne sadržaje, ali i mogućnosti besplatnog smještaja, kao i organiziranog shuttle prijevoza iz Šibenika do lokacije.

Kampiranje na lokaciji

Kampiranje tijekom festivala besplatno je za sve posjetitelje s festivalskom (četverodnevnom) ulaznicom. Kampirati se može dok to kapaciteti omogućavaju na lokaciji, odnosno radi se po principu - tko prvi njegova djevojka, tj. mjesto u kampu. Zato organizatori svoje posjetitelje - kampere savjetuju da dođu što ranije i na vrijeme se smjeste u njihovom kampu.

Sanitarni čvorovi i tuševi osigurani su za Seasplash kampere, a svakog se posjetitelj obaviještava da je dužan pratiti uputstva organizacije i redarske službe, kako bi boravak na festivalu i u kampu svima bio ugodan.

Svi posjetitelji pri registraciji u kamp moraju platiti depozit za otpad koji će im biti refundiran ako očiste svoju lokaciju oko šatora te na odlasku ostave popunjenu vreću smeća na za to predviđenom mjestu. Ekologija prije svega.

Dolazak na Martinsku

Do Šibenika vjerojatno zna doći svatko, bilo autobusom, vlakom, prijevozom s obližnjih aerodroma (Zadar i Split) ili automobilom. Jednom kada dođete u Šibenik i želite bezbrižno posjtetiti Seasplash, bez vožnje automobila, parkiranja, gnjavaže, postoji nekoliko opcija. Možete doploviti gradskom brodskom linijom, tj. brodom Avalon, koji svakog dana kružno plovi na relaciji Mandalina - Šibenik (mulo Krke) - Martinska, ili shuttle taxi opcijama koje je organizirao Seasplash, a postoji taxi boat i auto-taxi linija, koja je na raspolaganju i tijekom noći. Cijene za auto taksi su: auto 20 eura, mini kombi (6+1) 28 eura, te kombi (8+1) 33 eura. Kontakt za auto taksi: +385 99 3232 777.

Kontakt za taxi boat je 099/5424 783; cijene variraju ovisno o broju putnika (1-2 osobe 14€, 3-6 osoba 22€, 7-11osoba 28€).
Cijena vožnje Avalonom je 1,5 eura, odnosno 2 eura za povratnu kartu. Službeni raspored izvješen je na gradskim stranicama, ili na poveznici OVDJE.

Umjetnička kolonija i dodatni sadržaji

Kao i godinama do sada, tako i 21. Seasplash festival neće proći bez ArtSplash kolonije. Lokacija na Martinskoj postala je galerija na otvorenom koja izlaže brojna djela street art umjetnika, graffiti writera, ilustratora i multimedijalnih umjetnika. I ove godine za vrijeme trajanja festivala na lokaciji Martinska od 20. -23. srpnja dok traje Seasplash festival na ArtSplashu gostovat će 15 artista koji će tijekom svih festivalskih dana izrađivati svoje radove. Tako će festivalski posjetitelji između glazbenih događanja moći promatrati i cijeli proces izrade tih street art djela, dok šeću lokacijom.

Osim samog uživanja u djelima i gledanja procesa posjetitelji mogu nešto i naučiti kroz graffiti radionicu za djecu stariju od 10 godina i odrasle. Radionica će se održavati u posebnom dijelu izdvojenom za to, u večernjim satima. Radionicu vode grafiteri Atek i Mr.Pain. Uz sve to u sklopu ArtSplash kolonije održat će se promocija knjige ”BlackBook Croatia” i fanzina ”StreetArtanje”, a bit će postavljena i izložba fotografija iz fanzina.

PDV dućan ploča i festivalskog merch sadržaja

Za pretpostaviti je da među većinom posjetitelja glazbenih festivala ima velik udio ljubitelji glazbe, koju podržavaju i kupovinom. Zato će na lokaciji biti postavljena glazbena oaza koju postavlja PDV, u mobilnom dućanu ploča i popratne opreme moći će se pronaći brojni vinili, ponešto i CD-a te mnogobrojni merch odnosno - majice na bendove, kao i popratna memorabilija koja veseli glazboljupce.

Dub Yoga

Dub Yoga ponovno je na Seasplash festivalu! Ova vrsta joge sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Radionice su dostupne svim posjetiteljima festivala.

Ulaznice za 21. Seasplash

Uz festivalske (četverodnevne) karte dostupne i jednodnevne, vikend i grupne ulaznice. Za Seasplash Day Zero koncert i party ulaznice su dostupne i pojedinačno te u paketu s onim festivalskima.

Također, preko Mixmag Adrije možete nabaviti povoljnije ulaznice. Entrio promo kod "mixmagADRIA-promo" nudi 20% popusta na festivalsku ulaznicu kao i za Day Zero. Kliknite OVDJE!

Load the next article
Loading...
Loading...