Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

10 festivala u Aziji do kraja 2022. godine

Za sve koji uskoro planiraju putovati na azijski kontinent

  • Mixmag Adria I Mixmag Asia I Foto: Promo
  • 23 November 2022

Nakon dvije godine globalne borbe s pandemijom, 2022. će ostati zapamćena kao godina povratka zabave, odnosno koncerata, festivala, clubbinga i ostalih glazbenih događaja, sportskih susreta, kino projekcija, kazališnih predstava itd. Kad su festivali elektroničke glazbe posrijedi, azijski kontinent uspješno je nastavio trend iz 2019. godine, tijekom koje su hvaljeni brojni događaji diljem Azije, a posebno u, netom otkrivenim destinacijama poput Vijetnama. Za sve vas koji, možda, planirate neko skorašnje putovanje u Aziju ili razmišljate o tome, u bliskoj budućnosti, donosimo jedan brzinski pregled najzanimljivijih azijskih festivala koji se održavaju u narednih mjesec dana...

BLOOM OUTSIDER, HANOI (VIJETNAM)
25. - 27.11.2022.

Park prirode Long Viet Agricultural Park, u vijetnamskoj prijestolnici Hanoi, ugostit će Bloom Outsider festival, od 25. do 27. studenog. Festival se održava na dvije pozornice s vrlo širokim glazbenim spektrom, od housea, techna i bassa, do duba, indie i psihodeličnog rocka, a inspiriran je rave pokretom 90-ih i hipijevskom kontrakulturom 60-ih. Bloom je idealan festival za sve one koji se žele upoznati s glazbenim trendovima u Aziji, budući da je line up sastavljen isključivo od azijskih izvođača, kao npr. Akio Nagase (Makedub, Japan), Dean Chew (fka Funk BSTRD, Darker than Wax), Snake Snake Collective (Broken, Saigon), The Dude Of Stratosphear (Sphearic rec./ Siamese Twins, Tajland), The Lowdowns (New Echoes Records), Lepyutin (New Echoes Records) i dr.

ZOUKOUT, SINGAPUR
02. - 03.12.2022.

Nakon trogodišnje stanke, vraća se i ZoukOut, najpoznatiji azijski festival elektroničke glazbe koji se održava u Singapuru, od 2000.god., u organizaciji poznatog kluba Zouk. Festivalska lokacija Siloso Beach, na otoku Sentosa, ima kultni status među ljubiteljima elektroničke glazbe u Aziji, a dosad su ondje nastupile zvijezde poput 2ManyDJS,
Masters at Work, Gillesa Petersona, Richiea Hawtina, Svena Vätha, Petera Krudera, Jamesa Lavellea, Armina Van Buurena
i sl. Za ovogodišnje izdanje najavljeni su Tiësto, Zedd, Armin Van Buuren, Cash Cash, Shiba San i dr. ZoukOut festivale, u prosjeku, posjećuje oko 25 tisuća ljudi...

MIXMAG ASIA VIETNAM, HO CHI MINH (VIJETNAM)
25. - 26.11.20222.

U klubu Aura, u Ho Chi Minhu, trenutno možda i najpopularnijoj clubbing destinaciji jugoistočne Azije, održat će se dvodnevni događaj u organizaciji naših azijskih kolega. Mixmag Asia Vietnam ugostit će veterana britanske scene, Nicka Warrena, a nastupit će i korejska techno senzacija machina te brojne lokalne DJ zvijezde, kao što su Thien Hi, Red Sheep, Nghia, Arun R , Tarnoise, Spaceman, Bong Bong Quay Quay i Konkrete.

DGTL NEW DELHI / MUMBAI 2022 (INDIJA)
09. - 11.12.2022.

Indira Ghandi Stadium Complex u New Delhiju, odnosno Nesco Center u Mumbaiju, mjesta su na kojima će se održati ovogodišnja izdanja DGTL-a u Indiji, a nastupit će zanimljive kombinacije lokalnih i međunarodnih izvođača. Između ostalih i Blawan, Colyn, Deep Brown, Denis Horvat, DJ Stingray 313, Dubfire, Killzen (Live), Lee Ann Roberts, Maribou State (DJ), Mutable Mercury, Midnight Traffic, Orion, Patrice Baumel, Sequ3l, Solomun, SPFDJ, Tijana T, Toto Chiavetta & Vridian i dr.

DJAKARTA WAREHOUSE PROJECT, JAKARTA (INDONEZIJA)
09. -11.12.2022

I Djakarta Warehouse Project (DWP) spada među azijske institucije elektroničke glazbe. Prvo izdanje održano je 2008., a dosad se održalo na nekoliko lokacija glavnog grada Indonezije, Jakarte, među kojima je i JIEXPO hala, u kojoj je posljednji put plesalo čak 90 tisuća ljudi. David Guetta, Damian Lazarus, Paul van Dyk, Marshmello, Richie Hawtin ili Skrillex, samo su neki od dosadašnjih izvođača. JIEXPO je mjesto događaja i ove godine, a bogat glazbeni program predvode Hardwell, DJ Snake, Martin Garrix, Lost Frequencies, BEAUZ, Chace, Dipha Barus, Winky Wiryawan i dr.

MAGNETIC FIELDS, RAJSTHAN (INDIJA)
09. - 11.12.2022.

Velebna palača Alsisar Maha iz 17.st., u Rajasthanu, na sjeveroistoku Indije, mjesto je na kojem će se održati Magnetic Fields festival, pod sloganom ''Reconnection''. Među ovogodišnjim izvođačima su Four Tet, Ben UFO, HVOB (live), Sherelle, Young Marco, Batu, Sherelle, Chloé Robinson, ONRA, Saoirse, Jossy Mitsu, Sunju Hargun, Kohra, DJ Masda, Fart in the Club, Jay Pei i dr.

BURNING BEACH, NUSA DUA BALI (INDONEZIJA)
16. - 17.12.2022.

Prvo izdanje festivala Burning Beach najavljen je kao najveći događaj elektroničke glazbe na Baliju dosad. Inicijalna lokacija u Lomboku, nedavno je promijenjena u beach club Canna Bali u Nusa Dui, a headlineri glazbenog programa su Danny Tenaglia, Drumcomplex, Anja Schneider, Darius Syrossian, Richy Ahmed, Dubfire, Nakadia, Ale De Tuglie i brojni drugi.

SUNBURN, GOA (INDIJA)
28. - 30.12.2022.

Legendarna plaža Vagtor, u mjestu Bardez Taluka, u indijskom distriktu Goa, ugostit će i ove godine festival Sunburn koji se održava od 2007. Pod sloganom ''live, love, dance'' plesat će oko 5000 ljudi, a za glazbu će se pobrinuti brojne svjetske zvijezde, kao što su Afrojack, Black Coffee, Anfisa Letyago, Nicky Romero, Lost Frequency, Sama Abdulahi, Morten, Blasterjaxx i dr.

MUTEK.JP, TOKYO (JAPAN)
07. - 11.12.2022.

Sedmo izdanje japanskog MUTEK audiovizualnog festivala održat će se kroz pet večeri na četiri lokacije u centru Tokyja: LINE CUBE SHIBUYA, Shibuya Stream Hall, Spotify O-East i WOMB. Na međunarodnom popisu umjetnika ove su godine: Pantha du Prince, Occa, Risa Taniguchi, Byetone, machina, Ali M.Demirel, Myriam Blaeu, NSDOS i dr.

WONDERFRUIT 2022, PATTAYA (TAJLAND)
15. - 18.12.2022.

U tropskom krajoliku Siam Country Cluba, u tajlandskom gradu Pattayi, od 2014. se održava festival elektroničke glazbe Wonderfruit. Dosad su ondje nastupali Massive Attack, Seth Troxler, Roots Manuva, Richie Hawtin, De La Soul itd., a za ovogodišnje izdanje su najavljeni Mount Kimbie, Dorian Concept, Craig Richards, Telefon Tel Aviv, Ben UFO, D. Tiffany, Dresden (Ivan Smagghe x Manfredas) i dr. Wonderfruit posebnu pažnju poklanja i dnevnom programu, posvećenom meditaciji i iscjelivanju.

Next Page
Loading...
Loading...